GABRIEL OPREA, REPLICA DURA pentru PONTA: Majorarea salariilor a fost ideea PREMIERULUI

A inceput SCANDALUL la Palatul Victoria. Vicepremierul GABRIEL OPREA i-a dat, vineri, o replica DURA premierului VICTOR PONTA dupa ce ultimul afirmase, joi seara, ca este decis sa retraga OUG referitoare la majorarea INDEMNIZATIILOR DEMNITARILOR.

GABRIEL OPREA a declarat vineri, pentru dcnews.ro, ca ideea MARIRII SALARIILOR DEMNITARILOR a fost a GUVERNULUI si a lui VICTOR PONTA.

“Ideea a apartinut GUVERNULUI si lui VICTOR PONTA. Stiu ca premierul VICTOR PONTA si presedintele KLAUS IOHANNIS s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie MAJORATE INDEMNIZATIILE DEMNITARILOR, in contextul discutiilor despre cresterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii si ministrul Finantelor, tinand seama de principiul atragerii competentei si lupta impotriva coruptiei si din cei 71 de demnitari care erau vizati de proiectul de ordonanta, au ramas la final 48.

CITESTE SI: PONTA, despre MAJORAREA SALARIILOR DEMNITARILOR: NU am fost de acord! Miercuri INTORC ORDONANTA! 

Ministrii muncii, finantelor si justitiei au sustinut aceasta ordonanta, iar pozitia lor se regaseste in stenogramele sedintei de guvern. Miercuri dimineata, cand a venit la guvern, l-am informat pe VICTOR PONTA in legatura cu ordonanta, iar el a avut rezerve ca decizie politica, in sensul ca nu avea certitudinea ca seful statului isi va arata sustinerea fata de adoptarea actului normativ.

Presedintele KLAUS OHANNIS nu mi-a cerut asa ceva, dar l-am informat in legatura cu adoptarea ordonantei. Am stabilit cu premierul VICTOR PONTA, de fata cu ceilalti ministri sa trecem ordonanta, urmand sa o publicam in Monitorul Oficial, daca va fi sprijinita de presedinte, respectiv sa nu o publicam daca nu va exista aceasta sustinere – iar in acest caz ordonanta nu-si producea efectele. Daca VICTOR PONTA va amana aplicarea acestei ordonante, este dreptul sau si decizia sa ca prim-ministru. Asa s-au intamplat lucrurile, va spun cu onestitate”, a declarat vicepremierul GABRIEL OPREA.

CITESTE SI: DAN MIHALACHE: IOHANNIS nu i-a cerut lui OPREA sa majoreze indemnizatiile demnitarilor 

Sursa foto: adevarul.ro