GABRIEL OPREA reprezinta ROMANIA la CONSILIUL JAI dedicat CRIZEI REFUGIATILOR

Vicepremierul pentru securitate nationala GABRIEL OPREA, ministru al Afacerilor Interne,  participa luni, la Bruxelles, la reuniunea extraordinara a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), dedicat dezbaterii pachetului de masuri propus de Comisia Europeana (CE) in cazul CRIZEI REFUGIATILOR, la data de 9 septembrie. La Consiliul JAI de luni urmeaza sa fie luate in discutie cotele de refugiati – obligatorii sau voluntare – ce ar urma sa revina fiecarei tari membre UE.

“Conform mandatului incredintat de presedintele Romaniei si primul-ministru, vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea va sustine in fata ministrilor de Interne europeni si a reprezentantilor Comisiei Europene pozitia consolidata a Romaniei de a participa la mecanismul de relocare, prin preluarea unui numar de 1.705 solicitanti de azil din Italia si Grecia, precum si a inca 80 de persoane din afara Uniunii Europene, si de respingere a cotelor obligatorii impuse statelor membre de catre Comisia Europeana”, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

CITESTE SI: IOHANNIS, DISCUTIE CU JUNKER DESPRE COTELE DE REFUGIATI, INAINTE DE CONSILIUL JAI. REACTIA ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE. UPDATE

La reuniunea extraordinara a Consiliului JAI vor participa pe langa ministrii de Interne din tarile Uniunii Europene (UE) si reprezentanti ai agentiilor europene si ale Natiunilor Unite – Frontex, Biroul de Ajutor European pentru Azil, Europol, Inaltul Comisariat pentru Refugiati al ONU si Organizatia Internationala pentru Migratie. 

Presedintele KLAUS IOHANNIS a anuntat, joia trecuta, ca mandatul Romaniei la Consiliul Justitie si Afaceri Interne va fi sa nu accepte cote obligatorii de REFUGIATI. De asemenea, IOHANNIS s-a aratat nemultumit de anuntul Comisiei Europene (CE) privind cota de circa sase mii de IMIGRANTI ce revine Romaniei.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: ROMANIA ISI VA RESPECTA ANGAJAMENTELE INITIALE REFERITOARE LA REFUGIATI

KLAUS IOHANNIS a acuzat faptul ca, in opinia sa, cotele obligatorii au fost “calculate intr-un mod foarte birocratic”, fara consultare, si nu vor rezolva problema imigrantilor, iar un astfel de proiect precum cel prezentat de CE nu era necesar “in aceasta faza”.

Sursa foto: jurnalul