Gabriel Oprea schimba regulile pentru Victor Ponta: Fiecare demnitar va fi primit cu ONORURI MILITARE

Vicepremierul Gabriel Oprea a decis sa schimbe regulamentul onorurilor si ceremoniilor militare executate de MAI, astfel incat fiecare demnitar va putea primi onoruri militare. Dupa aceasta modificare, premierul si secretarii de stat vor fi si ei intampinati cu onoruri militare, nu doar presedintele Romaniei.

Regulamentul vechi prevedea ca doar cea mai inalta functie in stat primeste onoruri militare. 

Astfel, Gabriel Oprea a emis un ordin prin care stabileste regulamentul onorurilor si ceremoniilor militare executate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Spre deosebire de regulamentul Armatei, unde onorul se da celei mai inalte functii in stat prezente la o ceremonie, cel emis de Oprea la Interne prevede ca onorul se da pentru fiecare demnitar public prezent la o ceremonie – fie el presedinte, premier, ministru de Interne sau secretar de stat.

Decizia vine in urma scandalului din aprilie, de la bilantul anual al MAI, cand fanfara Internelor a prezentat onorul si presedintelui Traian Basescu, si premierului Victor Ponta, contrar regulamentului in vigoare, care prevedea ca doar Basescu, cu cea mai inalta functie prezenta, ar fi trebuit sa fie primit cu onor militar, relateaza Gandul.info.

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a emis pe 30 aprilie un ordin de ministru prin care stabileste Regulamentul onorurilor si ceremoniilor militare la Ministerul Afacerilor Interne. Printre alte reguli, Oprea a stabilit, la articolul 7, ca la o ceremonie, onorul militar poate fi dat “in parte”, fiecarei demnitati publice prezente: presedintele Romaniei, premierul, vicepremierul, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, ministrul de Interne, secretarii de stat de la Interne sau alti oficiali guvernamentali, straini sau politisti prezenti la ceremonie.