GABRIEL OPREA se va prezenta la DNA in dosarul POLITISTULUI MORT

GABRIEL OPREA va fi audiat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cadrul dosarului POLTISTULUI BOGDAN GIGINA, decedat in timp ce facea parte dintr-o coloana oficiala a fostului ministrul de Interne. Dosarul va ajunge la DNA dupa ce Parchetul General si-a declinat competenta in acest caz, informeaza postul B1 Tv.

PARCHETUL GENERAL a anuntat, vineri, ca a declinat catre DNA cauza privind moartea politistului BOGDAN GIGINA, apreciind ca exista indicii cu privire la savarsirea infractiunii de ABUZ in SERVICIU.

CITESTE SI: DNA INVESTIGHEAZA FOLOSIREA ABUZIVA A COLOANELOR OFICIALE. VIZATI: GABRIEL OPREA, PATRIARHUL DANIEL SI PROCURORUL GENERAL TIBERIU NITU

“Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta din data de 6 noiembrie 2015, declinarea cauzei privind accidentul rutier produs la data de 20 noiembrie 2015 in Bucuresti, soldat cu decesul numitului Gigina Cosmin Bogdan (agent de politie), in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie, apreciind ca in cauza exista indicii de savarsire a infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000, raportat la modul de constituire si folosire a coloanelor oficiale ale Ministrului Afacerilor Interne”, se arata in comunicatul remis presei de Ministerul Public.

In acest dosar a fost audiat saptamana trecuta GABRIEL OPREA, ministru de Interne demisionar.

Conform informatiilor aparute in presa, GABRIEL OPREA este suspectat ca ar fi folosit in mod ilegal si abuziv coloana oficiala. Vizati ar fi si procurorul general, Tiberiu Nitu, dar si patriarhul Daniel.

Sursa foto: jurnalul