Premierul CIMPEANU si SENATUL confirma DEMISIA LUI OPREA. UPDATE

GABRIEL OPREA si-a depus oficial DEMISIA din functiile de VICEPREMIER si MINISTRU AL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR.

UPDATE 14.40 “Am luat si noi act, din partea Guvernului, de aceasta demisie adresata premierului interimar, demisia din functia de viceprim-ministru pentru securitate nationala si din cea de ministru de Interne si (…) delegarea atributiilor domnului secretar de stat Ilie Botos. Demisia este din 6 noiembrie si are rezolutia favorabila a premierului interimar”, a afirmat vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru.

El a explicat ca, din motive formale, este posibil ca demisia “sa nu fi aparut in Monitorul Oficial, iar presedintele sa nu fi emis decretul respectiv”.

“E o chestiune care tine de formalism si cred ca astazi Administratia Prezidentiala va emite si decretul respectiv”, a spus Chelaru.

UPDATE 14.35 GABRIEL OPREA A DEMISIONAT DIN GUVERN, a confirmat, luni, pentru Agerpres, premierul interimar SORIN CIMPEANU.

Potrivit unor surse oficiale, Oprea si-a dat demisia vinerea trecuta, cand a anuntat la Palatul Cotroceni ca isi deleaga atributiile secretarului de stat in MAI ILIE BOTOS.

Aceleasi surse sustin ca demisia lui Oprea a fost acceptata de premierul interimar Sorin Cimpeanu si se afla acum la Administratia Prezidentiala.

Documentul a ajuns la Biroul Permanent al Parlamentului, dar nu a fost publicat in MONITORUL OFICIAL. Potrivit legislatiei, demisia intra in vigoare, oficial, dupa ce este publicata in Monitorul Oficial.

CITESTE SI: PNL A REDEPUS MOTIUNEA IMPOTRIVA LUI OPREA SI SOLICITA DEZBATEREA EI SAPTAMANA VIITOARE

Stire in curs de actualizare

Sursa foto: Realitatea