GABRIEL OPREA si MARK GIULIANO au consolidat relatia dintre agentiile romane de aplicare a legii si FBI

Vicepremierul GABRIEL OPREA, ministru al Afacerilor Interne, s-a intalnit, marti, la Washington DC, cu MARK GIULIANO, director adjunct cu sarcini operative al FBI, prilej cu care cele doua parti s-au angajat sa continue cooperarea privind prevenirea si combaterea criminalitatii transfrontaliere si sa intensifice eforturile comune pe acest domeniu de activitate, informeaza un comunicat de presa al MAI, noteaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au subliniat excelenta colaborare dintre FBI si agentiile romane cu atributii in aplicarea legii, fiind evidentiata in special cooperarea de succes in domeniul prevenirii si combaterii infractionalitatii cibernetice.

CITESTE SI: ROMANIA SI SUA AU INCHEIAT UN ACORD PENTRU INTENSIFICAREA COOPERARII IN PREVENIREA SI COMBATEREA INFRACTIUNILOR GRAVE

Cu prilejul intalnirii, au fost analizate aspecte de interes reciproc, precum prevenirea si combaterea criminalitatii grave si a terorismului. De asemenea, a fost abordata problematica migratiei ilegale, in contextul fluxului crescut de imigranti din Europa.

Viceprim-ministrul GABRIEL OPREA a fost insotit de ambasadorul Romaniei in SUA, GEORGE MAIOR, precum si de secretarul de stat al MAI ILIE BOTOS si de chestorul general PETRE TOBA, inspector general al Politiei Romane.

Sursa foto: JURNALUL