GABRIEL OPREA: UNPR merge la ALEGERILE LOCALE fara PSD! Noi nu boicotam ALEGERILE

Comitetul National Executiv al UNPR a decis, sambata, sa mearga singur in ALEGERILE LOCALE din iunie, iar la parlamentare va avea liste comune cu PSD. “Am stabilit cu domnul Dragnea ca in toamna sa avem liste comune”, a anuntat liderul UNPR, GABRIEL OPREA.

Obiectivul partidului la aceste ALEGERI LOCALE este sa obtina minimum 10%. “Am stabilit ca vom candida singuri fiecare. (…) In judetele in care sunt echipele mai inchegate, sunt libere sa candideze impreuna (cu PSD – n.red.) “, a declarat GABRIEL OPREA la finalul reuniunii conducerii UNPR, care a avut loc la Brasov.

“Toti colegii din UNPR sunt hotarati sa realizeze acest obiectiv de 10%”, a adaugat fostul vicepremier GABRIEL OPREA. Seful de campanie al UNPR pentru ALEGERILE LOCALE va fi parlamentarul Valeriu Steriu.

CITESTE SI: LIDERII UNPR SE REUNESC LA BRASOV PENTRU A DEZBATE RELATIA CU PSD SI STRATEGIA ELECTORALA

Discutiile din UNPR de sambata vin in contextul in care social-democratii au anuntat, prin vocea lui LIVIU DRAGNEA, ca din punctul de vedere al PSD alianta cu ALDE si UNPR din Parlament se pastreaza. Presedintele PSD LIVIU DRAGNEA a precizat, joi seara, ca este mai putin important daca formatiunea lui Gabriel Oprea isi va face sau nu grup parlamentar separat.

In ceea ce priveste acordul cu UNPR in vederea celor doua scrutine programate pentru anul acesta, LIVIU DRAGNEA a spus ca, in timp ce la ALEGERILE LOCALE se vor face aliante la nivelul organizatiilor locale sau judetene, in functie de caz, pentru scrutinul parlamentar PSD va avea discutii cu UNPR pentru a decide termenii viitoarei colaborari. Ulterior, UNPR a precizat ca decizia de a avea grupuri separate de PSD este “fireasca”.

In ceea ce primeste modul de organizare a ALEGERILOR LOCALE, avand in vedere ca PSD a amenintat ca va boicota scrutinul daca se schimba legea si se va vota pentru primari in doua tururi, UNPR nu are astfel de ganduri. “Noi nu boicotam niciodata”, a promis sambata GABRIEL OPREA. Totusi, UNPR sustine sistemul electoral aflat in vigoare.

“Avem incredere si mergem pe legea care s-a votat cu primari intr-un singur tur”, a spus Oprea, ca replica la framantarile de pe scena politica, dupa ce PNL a cerut imperativ Guvernului sa schimbe legea electorala prin ordonanta de urgenta si sa se revina la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Sursa foto: jurnalul