GABRIEL OPREA: UNPR SUSTINE TOTAL un guvern condus de VICTOR PONTA ca prim-ministru si presedinte al PSD

Presedintele UNPR, GABRIEL OPREA, a afirmat ca nu a discutat cu liderii PNL despre o eventuala sustinere a unei motiuni de cenzura de catre parlamentarii UNPR si ca partidul pe care il conduce SUSTINE “TOTAL” un guvern condus de VICTOR PONTA ca premier si presedinte al PSD.

Intrebat, sambata, intr-o conferinta de presa la Sinaia, daca a fost contactat de catre co-presedintii PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA pentru a negocia o eventuala sustinere a unei motiuni de cenzura, GABRIEL OPREA a spus ca formatiunea politica pe care o conduce sustine un guvern condus de VICTOR PONTA in calitate de prim-ministru si presedinte al PSD.

“Cu Vasile Blaga sunt prieten, a fost ministru de Interne, suntem prieteni, este un om foarte serios. Nu m-am intalnit cu domnul Vasile Blaga. Pe de alta parte, noi am raspuns la aceasta intrebare. Un guvern condus de Victor Ponta in calitate de prim-ministru si de presedinte al Partidului Social Democrat noi il sustinem total”, a spus Oprea sambata, la Sinaia.

Citeste si: PSD vrea sefi din afara politicii in fruntea SRI si SIE

Presedintele PSD, VICTOR PONTA, a declarat, vineri, dupa sedinta CExN de la Sinaia, ca va renunta la sefia partidului daca, in luna martie, Consiliul National nu va adopta modificarile la statut privind sanctiunile impuse membrilor de partid care se afla in diverse stadii in procese penale. Intrebat daca intentioneaza sa conditioneze adoptarea acestei masuri de catre CN de ramanerea in functia de presedinte, Ponta a raspuns: “Da. Eu cred ca daca merg cu o propunere la Consiliul National si majoritatea colegilor nu sunt de acord cu mine, vine altcineva, pentru ca nu pot sa spun ca nu am dreptate, dar mergem mai departe”.

Ponta a spus ca la CN din 20-21 martie PSD va trebui sa ia decizii radicale legate de ceea ce trebuie schimbat in modul sau de organizare interna, dar si in exprimarile, mentalitatea si actiunea sa politica si publica. Liderul PSD a spus ca masura introducerii unor sanctiuni clare in statut pentru cei care au probleme cu Justitia nu beneficiaza la acest moment de un consens, dimpotriva.

Citeste si: Victor Ponta vrea sa prezinte Parlamentului prioritatile de guvernare ale primului semestru

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a declarat, vineri, ca partidul “nu va negocia cu nimeni functii contra voturi pentru daramarea Guvernului Ponta”, ca va depune o motiune de cenzura in aceasta sesiune si daca nu reuseste sa aiba o majoritate “nu este nicio crima”.

Sursa foto: dcnews.ro