GABRIEL OPREA: Politistul BOGDAN GIGINA si-a pierdut viata in misiune! Vicepremierul CONTRAZICE comunicatul POLITIEI! UPDATE

Vicepremierul GABRIEL OPREA va sustine, luni cu incepere de la ora 11.00, o DECLARATIE de PRESA la sediul Ministerului de Interne, informeaza postul B1 Tv. Conform sursei citate, GABRIEL OPREA va vorbi jurnalistilor despre cazul politistului decedat BOGDAN COSMIN GIGINA in data de 20 de octombrie in momentul in care facea parte din coloana oficiala a ministrului de interne.

UPDATE 11.59: GABRIEL OPREA si-a dat cu stangul in dreptul intimpul declaratiei de presa de azi. Vicepremierul a contrazis comunicatul Politiei din data de 22 octombrie. “La un moment dat, coloana in care ma aflam s-a oprit brusc. Nu am vazut accidentul si un politist ne-a facut semn sa mergem mai departe. Am aflat la destinatie ce s-a intamplat, am luat legatura cu SMURD si am facut tot ce este posibil ca sa il salvam. Din pacate, nu s-a putut”, a declarat vicepremierul OPREA.

Insa, in comunicatul Politiei sta scris, negru pe alb, cu totul altceva: “Imediat dupa producerea accidentului, coloana oficiala s-a oprit la fata locului si au fost dispuse masuri pentru mobilizarea echipajelor medicale in vederea acordarii primului-ajutor, politistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenti din conducerea MAI, pentru interventia de urgenta a echipajelor SMURD si informarea permenenta in legatura cu evolutia situatiei. S-a tinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat.”

In plus, GABRIEL OPREA a sustinut ca era vorba despre o “deplasare in scop profesional”, ori legea vorbeste despre coloana oficiala doar in cazul unor deplasari speciale. E prima recunoastere a faptului ca folosirea coloanei oficiale a fost facuta in afara legii.

UPDATE 11.00DECLARATII GABRIEL OPREA: 

“Ca urmare a solicitarii presedintelui Iohannis, as vrea sa fac o scurta declaratie care sa raspunda unor intrebari adresate in spatiul public. In seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie Politistul BOGDAN GIGINA si-a pierdut viata in misiune si nimic din ce spunem sau facem nu poate mangaia o familie care trece printr-o astfel de drama.

Ca tata stiu ca nu exista cuvinte sau gesturi care sa poata cuprinda aceasta suferinta.  Am ales sa nu fac declaratii publice imediat dupa accident sau inainte de inmormantare din respect pentru familie. Politia a facut publice detalii.  Acel comunicat a precizat si faptul ca s-a deschis o ancheta penala, astfel ca ulterior acesta nu putea oferi public informatii.

Am ales sa fiu alaturi de familia lui BOGDAN GIGINA, sa prezint personal condoleante, sa nu cedez tentatiei de a face declaratii care sa ma disculpe.  Am ales sa ma asigur ca familia lui BOGDAN GIGINA cit de mult regret pierderea acestuia.  Am ales sa acord prioritate faptului ca MAI, structurile subordonate pun la dispozitia Parchetului cu promptituidine toate informatiile solicitate.

CITESTE SI: CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA: SE FAC CERCETARI SUB ASPECTUL INFRACTIUNII DE UCIDERE DIN CULPA

Accidentul s-a petrecut in seara de 20 octombrie, in timpul unei deplasari in scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispozitia Parchetului.  La un moment dat, coloana s-a oprit. Eu nu am vazut de ce. Nu am stiut ca e vorba despre un accident.  Am vazut doar masina de Politie din fata oprita si politistul alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa plecam mai departe.  Masina de politie si cei doi colegi au ramas acolo.

Am comunicat imediat cu sefii de structuri din MAI pentru interventia de urgenta a echipajului SMURD.  Am cerut sa fiu tinut permanent la cunostinta.  Echipajul SMURD a ajuns in 4 minute. Sunt extrem de indurerat de aceasta pierdere, dar stiu ca am facut tot ce era omeneste posibil pentru salvarea vietii. 

Speculatia ca as fi utilizat echipajul de insotire in trafic fara temei legal e complet nefondata. Ii asigur pe toti colegii mei, pe toti partenerii institutionali ai MAI, voi continua sa-mi fac cu responsabilitate datoria.  Ma voi bate ca intotdeauna pentru drepturile lor”.

CITESTE SIFOTO HALUCINANT: EXECUTIVUL A DAT O LEGE CA SA-L SCAPE PE GABRIEL OPREA. AU GRESIT INSA ZIUA!

La finele scurtei declaratii de presa, GABRIEL OPREA a refuzat sa raspunda la alte intrebari formulate de jurnalistii prezenti la sediul MAI.

Sursa foto: realitatea