GABRIEL OPREA: ZIUA EROILOR este momentul cand ii cinstim pe cei care s-au jertfit pentru ROMANIA

ZIUA EROILOR este sarbatoarea nationala prin care cinstim memoria inaintasilor nostri, cei care s-au jertfit pentru libertatea romanilor si integritatea teritoriala a ROMANIEI, afirma viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, GABRIEL OPREA.

In mesajul adresat cu ocazia acestei zile comemorative, ministrul Afacerilor Interne subliniaza ca ZIUA EROILOR este “un moment de profunda incarcatura emotionala in care ii onoram pe aceia care au implinit ‘chiar cu pretul vietii’ juramantul sfant fata de patrie, alaturandu-se romanilor adevarati care si-au pus viata temelie pentru aceasta tara”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS participa, de ZIUA EROILOR, la o ceremonie organizata la mormantul Soldatului Necunoscut 

“ROMANIA este astazi parte a unor aliante puternice, precum NATO sau UE, iar apararea unor drepturi si valori fundamentale constituie un deziderat comun al tuturor statelor care fac parte din acestea. In numele valorilor comune, militarii romani din teatrele de operatii au platit pret de sange in numele libertatii, sigurantei si securitatii. Jertfa lor este expresia implicarii, fara rezerve, a ROMANIEI in lupta cu actualele amenintari, cea mai grava dintre acestea fiind terorismul. Sarbatoarea de astazi este dedicata acestor eroi, acestor romani cu care ne mandrim. Cinste si onoare memoriei eroilor nostri! Hristos s-a inaltat!”, afirma GABRIEL OPREA in mesaj, potrivit unui comunicat emis joi de MAI.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: Ranile RAZBOIULUI ne vor aduce aminte cat de pretioasa este PACEA 

In comunicat se mai arata ca MAI a organizat joi, in Bucuresti, ceremonii militare si religioase cu depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cismigiu, la Parcela eroilor de pe DN1, la Monumentul Pompierilor din curtea Bisericii Sfantul Gheorghe — Plevna, precum si la Monumentul “Ultimul Strajer al Capitalei”.

Sursa foto: realitatea.net