Gabriel Resources ameninta ca da statul roman in judecata

In conditiile in care proiectul Rosia Montana va fi respins de Parlamentul Romaniei, Gabriel Resources va actiona statul in judecata, au anuntat, luni, reprezentantii companiei.

“Gabriel Resources a luat act de declaratiile din presa ale premierului si ale altor ministri din Guvernul Romaniei, potrivit carora proiectul de lege privind proiectul Rosia Montana va fi respins inainte de dezbaterea in cele doua camere ale Parlamentului roman.

In ciuda faptului ca Guvernul a aprobat proiectul de lege in sedinta din 27 august, iar sondajele recente arata o sustinere majoritara in Romania pentru avansarea proiectului, se pare ca Guvernul a instituit proceduri de urgenta pentru a opri orice dezbatere in Parlament.

Cerem confirmarea urgenta a declaratiilor recente si clarificarea impactului asupra propunerilor care permit infaptuirea proiectului Rosia Montana. Daca draftul va fi respins, atunci compania va lua in considerare toate actiunile posibile, inclusiv notificarea formala a intentiilor sale de a incepe litigiul pentru incalcarea mai multor tratate international de investitie”, se arata intr-un comunicat publicat pe bursa din Toronto.

La deschiderea bursei din Toronto, actiunile companiei Gabriel Resources au deschis cu 42% mai jos fata de sedinta precedenta, pana la 0,85 dolari canadieni. Ulterior, dupa 40 de minute, ele au scazut cu aproape 70%.

Reactia celor de la Gabriel Resources vine la scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a precizat ca proiectul Rosia Montana va fi trimis in Senat unde, luand in considerare majoritatea USL, acesta va fi respins.

Sursa foto: ro.stiri.yahoo.com