DOSARUL MICROSOFT: GABRIEL SANDU, audiat la DNA. UPDATE

DENUNTUL LUI GABRIEL SANDU IMPLICA NUME GRELE: PDL, finantat din fonduri ilegale. Cand am inteles mecanismul, mi-a fost teama sa il denunt

Fostul ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale GABRIEL SANDU este audiat luni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul Microsoft, potrivit postrului B1 TV.

UPDATE 15.55: GABRIEL SANDU a plecat de la sediul DNA fara sa dea declaratii la iesire.

Sandu nu a vrut sa dea declaratii la intrarea la DNA. Potrivit DNA, GABRIEL SANDU este acuzat pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Sandu “ar fi pretins de la un avocat suma de 1.800.000 de euro pentru a asigura derularea in continuare a contractului de licentiere Microsoft; ar fi pretins si primit de la o persoana, prin intermediar, suma de 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost virati intr-o societate de tip off – shore, pentru a inlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, Comsoft Direct AG, Bechtle Holding Schweiz, Dom Soft SRL, incheierea acordului cadru pentru 2009-2012 pentru achizitia dreptului de utilizare produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare”.

Citeste si: DOSARELE MICROSOFT, EADS. Catalin Harnagea: DNA a vizat un contract de consultanta incheiat intre firma mea si EADS

De asemenea, conform DNA, Gabriel Sandu ar fi initiat si contrasemnat HG nr. 460 din 15 aprilie 2009 pentru atribuirea competentei MCSI de a desfasura procedura de licitatie deschisa, licitatie restransa sau negociere cu publicare prealabila a unui anunt de participare, dupa caz, in vederea incheierii unui acord-cadru ce are ca obiect achizitia dreptului de utilizare de produse software prin inchiriere cu optiune de cumparare.

Citeste si: Dosarul Microsoft: Perchezitii la fostul sef al FUJITSU SIEMENS

GABRIEL SANDU a ocupat functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro