Gabriel Sandu sustine ca i-ar fi dat 300.000 de euro lunar lui Emil Boc. Reactia fostului premier

Gabriel Sandu

Fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a declarat ca i-ar fi dat 300.000 de euro pe luna fostului premier din Guvernul PDL, Emil Boc, in prezent primarul municipiului Cluj-Napoca, dezvaluiri care au fost facute in dosarul Microsoft-EADS. In total, Sandu sustine ca a dat 4 milioane de euro, bani care s-ar fi dus in finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu. Boc a reactionat afirmand ca acuzatiile nu sunt adevarate si precizand ca el l-a remaniat din functie pe Gabriel Sandu.

„Ar trebui sa am un depozit daca as fi primit atatia bani. Vreau sa fie clar: resping categoric aceste afirmatii. Precizez faptul ca eu am fost acela care l-am remaniat din functie pe Gabriel Sandru si atunci nu se leaga lucrurile. Cum puteam sa il remaniez daca primeam bani? Nu am stiinta de asa ceva (n.r. intrebat daca banii nu au fost acordati catre partid). Ce este finantat pe partid se gaseste in monitorul oficial”, a declarat scurt pentru gazetadecluj.ro Emil Boc, fostul prim-ministru si presedinte al PDL, actualmente primarul municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit declaratiei lui Gabriel Sandu, banii din spagile din contractul Microsoft au ajuns la conducerea PDL si au contribuit la finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009. Patru milioane de euro sustine Gabriel Sandu ca a trimis la PDL pentru a sprijini campania lui Traian Basescu, iar banii erau dati lunar direct lui Emil Boc, la acea vreme presedinte al PDL.

Citeste si: UDREA : Si PONTA si BLAGA au fost mentionati in dosarul MICROSOFT, insa numai numele meu este amintit

“Pe intreaga perioada a mandatului meu de ministru, am finantat PDL cu sume lunare insumand circa 300.000 de euro in total. Aceste sume le-am inmanat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei”, le-a spus Gabriel Sandu procurorilor.

Gabriel Sandu a mentionat ca prin finantarea partidului a vizat obtinerea de sprijin politic si mentinerea functiei de ministru. “Recunosc si admit, de asemenea, ca am acceptat sa finantez partidul si actiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic si a-mi mentine functia de ministru dar si pozitia in conducerea centrala PDL. Mai precis, in cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat acesti bani din fondurile personale, legale, si le-am recuperat partial in modalitatea expusa de Claudiu Florica, Dorin Cocos si Gheorge stefan. Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidentiala din 2009 cu patru milioane de euro”, a mai spus Gabriel Sandu.

Iar increngatura devine apoi si mai complicata, in poveste intervenind Dorin Cocos, sotul ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, la acea vreme, si Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt.

CITESTE SI: UDREA: Ar fi PENIBIL sa asteptam ca TRAIAN BASESCU sa salveze PMP 

“Stiind ca nu dispun de aceasta suma, Cocos si Stefan, persoane interesate in derularea in continuare a contractului de licentiere Microsoft, mi-au propus sa inchei contractul in conditiile impuse de ei cu firma sustinuta de Florica si in contrapartida, ei sa plateasca la partid 2 milioane de euro si sa contribuie la campania prezidentiala cu alte doua milioane de euro. Chiar si in aceste conditii, din totalul cheltuielilor efectuate de mine pentru campania electorala, pe care le estimez la 5 milioane de euro, am recuperat doar 2,7 milioane de euro”, a mai marturisit Gabriel Sandu.