GABRIELA BARSAN si CORINA CORBU, judecatoare ICCJ, au fost SUSPENDATE din functie

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii le-a SUSPENDAT din functie pe GABRIELA BIRSAN si CORINA CORBU, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce acestea au fost TRIMISE in JUDECATA pentru FAPTE de CORUPTIE.

Judecatoarele GABRIELA BIRSAN si CORINA CORBU sunt SUSPENDATE din functie incepand din 25 iulie, “ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea unor INFRACTIUNI”, arata vineri Consiliul Superior al Magistraturii, intr-un comunicat de presa.

Judecatoarea GABRIELA BIRSAN a fost trimisa in judecata joi, pentru mai multe fapte de coruptie, alaturi de colega sa CORINA CORBU, un sofer al instantei, doi avocati, un om de afaceri si doi fosti magistrati, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

CITESTE SI: JUDECATORI de la ICCJ, trimisi in JUDECATA pentru CORUPTIE 

GABRIELA BIRSAN, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fost presedinte al sectiei de contencios administrativ si fiscal, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, LUARE DE MITA, TRAFIC DE INFLUENTA si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In acelasi dosar vor fi judecati CORINA CORBU, magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia de contencios administrativ si fiscal, acuzata de complicitate la infractiunea de favorizare a faptuitorului, si FLORIAN IONESCU, angajat ca sofer tot la instanta suprema, care ar fi facut marturii mincinoase.

CITESTE SI: LIVIA STANCIU, presedinte ICCJ, santajata de un om de afaceri din GALATI. DNA efectueaza PERCHEZITII – UPDATE 

De asemenea, vor fi prezentati in fata instantei si avocatii Claudia si Radu Gherbovan Silinescu, fostii judecatori IULIANA PUSOIU si Anton Pandrea, care au lucrat tot la ICCJ, si omul de afaceri GABRIEL CHIRIAC.

 Sursa foto: realitatea.net