GABRIELA DOBROTA pana ieri, candidata la primarie. Azi, aproape de puscarie. DOCUMENT

Conform unor surse judiciare, GABRIELA DOBROTA face obiectul unui dosar foarte greu aflat pe masa mai multor institutii ale statului. Aceasta este acuzata de trafic de influenta, deturnare de fonduri, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridica la aproximativ 3,85 milioane de lei, plus valoarea estimata de 1,1 milioane de euro a unui teren cedat cu titlu gratuit de catre Primaria Dr-Tr Severin.

Potrivit informatiilor aflate in posesia noastra, in martie 2011, primaria Municipiului Dr-Tr Severin a acordat firmei SC Euro Tyres Manufacturing SRL, in care GABRIELA DOBROTA ocupa functia de director general, un teren de 11.187 de metri patrati pentru amenajarea unei parcari de care sa beneficieze angajatii firmei in cauza.

In felul acesta, s-a construit un parteneriat din care primaria nu avea nimic de castigat, in timp ce firma condusa de GABRIELA DOBROTA isi insusea mai bine de un hectar in intravilanul din Severin. Numai ca, pentru fosta candidata la fotoliul de primar , teapa data municipalitatii nu a fost suficienta. A simtit nevoia sa capuseze chiar firma al carei director era la acel moment. In calitate de director general  Euro Tyres, doamna inginer GABRIELA DOBROTA a facut o plata de 3,85 milioane de lei catre firma controlata tot de ea, G&G Production care ar fi trebuit sa se ocupe de realizarea efectiva a parcarii. Bani care s-au scurs direct in buzunarele GABRIELEI DOBROTA si care au fost platiti conform devizului atasat care dovedeste, practic, spalarea de bani si deturnarea de fonduri.

Nici pana in ziua de astazi, parcarea care ar fi trebuit amenajata in cateva luni nu s-a realizat. Asa cum se poate vedea in fotografii, terenul este in continuare in paragina, iar rezultatele sunt evidente: primaria a pierdut un teren de 11.187 de metri patrati, iar SC Euro Tyres Manufacturing SRL a platit pentru asta 3,85 milioane de lei catre firma controlata de GABRIELEI DOBROTA. Aparent, o afacere pe care faptasii o vedeau beton le-ar putea aduce celor implicati in aceasta escrocherie pana la 15 ani de puscarie pentru fapte foarte grave de coruptie.

De altfel, GABRIELA DOBROTA nu se afla la prima lovitura de proportii din cariera sa. Inainte de motiunea de cenzura din aprilie 2012 impotriva guvernului sau, premierul de atunci, Mihai Razvan Ungureanu, vorbea despre capusarea Cupru Min de catre Energo Mineral SA Baia Mare, firma condusa tot de GABRIELA DOBROTA. MRU sustinea ca teapa data a fost de aproximativ 40 de milioane de lei, datorii care nu au fost niciodata stinse fata de Cupru Min.

Pana la ora publicarii acestui material, GABRIELA DOBROTA nu a raspuns la telefon pentru a oferi un punct de vedere. Surse din apropierea PNL Mehedinti ne-au declarat ca aceasta este total concentrata pentru asigurarea unei majoritati cu liberalii in Consiliul Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin. Intrebarea care se pune este daca nu cumva criminalul se intoarce la locul faptei in speranta de a-si acoperi urmele?