Gabriela Firea a anunțat câți bucureșteni au ieșit pozitivi în urma testării organizată de Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunțat numărul bucureștenilor care au ieșit pozitivi cu noul coronavirus în urma testării organizate de Primăria Capitalei la Național Arena. Potrivit primarului general, 4 persoane dintre cele 4.600 care au participat la testarea din Capitală au rezultate pozitive la coronavirus.

„Din 11.000 de bucuresteni înscrişi în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive”, a precizat Gabriela Firea, la România TV.

Testarea bucureştenilor selectaţi prin proiectul Primăriei Capitalei „Sunt imun la covid”, începută pe 10 iunie pe Arena Naţională, a fost oprită după o zi pe stadion, primarul Gabriela Firea susţinând că programul a fost blocat de Ministerul Sănătăţii, astfel că a depus plângere penală. Ea a precizat că testările vor continua, iar bucureştenii înscrişi vor fi programaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

Potrivit datelor oficiale naționale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, în București, luni 29 iunie, erau 3.071 de îmbolnăviri.

Sursa foto: gandul