Comandament de iarnă la Primăria Capitalei: Școlile rămân închise toată săptămâna

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a convocat, de urgență, un nou comandament de iarnă, în urma condițiilor meteorologice extreme care au lovit în ultimele zile Capitala. Întâlnirea va avea loc, marți, la ora 12.00, la sediul Primăriei Municipiului București.

Update 2: Gabriela Firea a răspuns dur criticilor venite în urma deciziei de a închide şcolile, după avertismentul meteorologilor. “Înţeleg dificultăţile prin care trec familiile care nu au cum să se descurce cu copilaşii, dar cred că şcolile sunt deschise pentru educatie şi nu pentru supraveghere. Îi rog să  vorbească cu prietenii, cu cunoscuţii, să nu îi lase în frig şi în ger doar pentru a-i duce undeva cât timp sunt ei la serviciu. Nu facem altceva decât să-i protejăm pe copii şi pe profesori în această perioadă în care se înregistrează şi valuri de gripă.”, a declarat Gabriela Firea.

Update 1: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, ca toate școlile și grădinițele din București rămân închise toată săptămâna.

Gabriela Firea a spus că înțelege situația părinților care nu au cu cine să își lase copiii acasă, dar îi sfătuiește să apeleze la rude sau prieteni și să se gândească la binele copiilor. Totuși, pentru părinții care nu găsesc cu cine să își lase micuții, edilul a anunțat că le va oferi ajutor.

“Pentru cazurile deosebite și pentru situațiile extraordinare în care o familie chiar nu găsește o soluție că să își trimită copilul undeva cât este la serviciu, le venim în ajutor și îi rog să ne transmită această solicitare la Tel Verde 0800.800.868 și Primăria Generală cu ajutorul primăriilor de sector va găsi soluții punctuale pentru acele familii care nu au găsit pe nimeni”, a susținut primarul general al Capitalei.

Sursa foto: adevarul