Gabriela Firea amenință cu demisia din PSD! Edilul general le declară război miniștrilor din Cabinetul Dăncilă

Gabriela Firea a declarat, luni, că își va da demisia din toate funcțiile politice din PSD, dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu își vor regăsi o rezolvare.

Update: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacționat, dându-i dreptate primarului Capitalei. „Am avut o discuție cu dumneaei și cu primarii de sectoare, discuție purtată și cu dna prim ministru. S-a făcut un plan de colaborare serios între Guvern și Primăria Capitalei, care va începe să se implementeze foarte curând, pentru că sunt angajamente pe care mi le-am luat și eu și dna Firea în campania electorală de la locale și parlamentare.”, a spus Liviu Dragnea.

Știre inițială

„Sunt primar al Capitalei de un an și jumătate. În premieră, Bucureștiul a fost câștigat de șapte primari, unul general și șase de sectoare, și din nefericire guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria nu ne-au sprijinit. Mi-a renăscut acum speranța, pentru că o cunosc pe dna Dăncilă de câțiva ani și știu că este un om corect și un om care nu face rabat de la calitate și așa cum spuneam, deși am avut dezamăgiri anterior, acum cred că o parte din proiectele Capitalei vor fi rezolvate.

Dacă nu, vă spun de pe acum. Îmi voi da demisia din toate funcțiile politice. Rămân simplu membru de partid. (…) La ce-mi folosesc aceste funcții de președinte PSD Ilfov, președinte interimar PSD București, vicepreședinte la nivel național, dacă eu cu aceste funcții care par importante, nu reușesc pe colegii mei să privească cu obiectivitate problemele Capitalei? Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu își vor regăsi o rezolvare, eu îmi voi da demisia din toate funcțiile politice.”, a spus Gabriela Firea, notează știripesurse.ro.

Gabriela Firea le declară război miniștrilor din Cabinetul Dăncilă

Primarul Capitalei a declanşat un adevărat război miniştrilor din Guvernul Dăncilă. Gabriela Firea susţine că foarte mulţi dintre ei se lasă conduşi de subalterni şi împiedică, astfel, finalizarea unor proiecte importante pentru Capitală.

“Am stabilit împreună cu premierul Viorica Dăncilă un program. Am vorbit de fuziunea ELCEN-RADET. Nu doar că nu s-a realizat, ci Guvernul a dat un memorandum care mai mult încurcă lucrurile. (…) Puteţi crede că de anul trecut din august şi până acum nu s-a realizat o evaluare? (…) Sunt oameni în ministerul Energiei care au funcţii şi care blochează. Eu nu mai pot să fiu părtaşă la aceste lucruri şi la faptul că miniştrii sunt conduşi de directori.

Am făcut promisiuni împreună. Am spus faptul că Guvernele doar au promis şi nu au făcut nimic în câteva proiecte şi v-am dat exemplul ELCEN. Mi-aş dori să aflu motivul pentru care sunt puse beţe în roate primarului. Eu nu sunt posibil prezidenţiabil pentru că am anunţat că vreau să îmi finalizez toate proiectele de la Primărie. Vreau să las în urma mea proiecte mari, proiecte reper.

E vorba despre oameni care lucrează în ministere, care sunt în aceste entităţi administrative şi care reprezintă interese financiare foarte importante.  Fac şi am făcut apel la preşedintele partidului, am făcut apel la prmeier. Directorii, dacă ar realiza o minimă verificare, ar constata că au interese financiare. Ministrul, dacă nu e în stare să îl conducă şi se lasă subjugat înseamnă că nu e bun de ministru. O să spun mereu ce ministru îşi face treaba şi care nu.

În momentul în care termenele vor fi depăşite, eu politic voi reacţiona şi voi demisiona din toate funcţiile politice şi voi propune ca miniştrii care nu îşi fac datoria să plece. Am câştigat alegerile pentru că românii au sperat în noi. Noi vom deconta pe mâna acestor minştri care se lasă subjugaţi. Cred că e momentul T zero, în care miniştrii care se lasă duşi de nas să plece.”, a declarat Gabriela Firea la Palatul Parlamentului.

Sursa foto: realitatea