Gabriela Firea aruncă în aer PSD-ul: Carmen Dan foloseşte serviciul secret al MAI pentru a-şi spiona adversarii

Primarul general Gabriela Firea spune că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în ședința CEx PSD cu hârtii care reprezentau discuții private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuții, de pe aceeași aplicație, ale unui senator și că sunt ușor de interceptat, transmite Mediafax.

“Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deși nu cred că avea de unde să știe ce voi spune eu, decât dacă îmi urmărește corespondența, probabil, a scos niște foi că sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect și un secretar de stat. Am întrebat ‘Doamna ministru, ne spionați? Ne urmăriți? Ne controlați mesajele, WhatsApp-urile?’ A întors atunci discuția și a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziție. I-am spus că ‘dumneavostră mi-ați spus acum un an să am grijă ce transmit pe WhatsApp pentru că dumneavoastră aveți whatsapp-urile unui senator din București și să fiu precaută și atentă’. Dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu niște mesaje private”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Citește și: FIREA, DESPRE MOMENTUL HALEP-ARENA NAȚIONALĂ: COLAJUL DE A DOUA ZI A FOST FĂCUT CU ACORDUL LUI DRAGNEA

Aceasta spune că se poate simți spionată atâta timp cât a fost prevenită de ministrul de Interne, Carmen Dan, că aplicația WhatsApp este ușor de interceptat.

“De vreme ce știa ce voi spune eu și nu am vorbit cu nimeni și venise pregătită cu niște convorbiri private pe WhatsApp și m-a prevenit anul trecut să fiu atentă ce vorbesc pe WhatsApp că acestea sunt ușor de interceptat și are la dispoziție, probabil de la serviciul intern de informații al MAI, discuții dintre un senator și unele persoane….Și nici la acest argument nimeni nu a intervenit. Dacă acesta e sensul în care se îndreaptă unii colegi “, a mai spus Firea.

Gabriela Firea dă din casă: Carmen Dan trebuia să fie premier

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a mai declarat, duminică seara, la o emisiune TV, că, după schimbarea guvernului Tudose, Liviu Dragnea a vrut să o propună pe Carmen Dan pentru a prelua funcția de premier, dar nu au fost de acord colegii din conducerea partidului, transmite Mediafax.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a reproșat lui Liviu Dragnea că nu a luat nici măcar cuvântul în timpul CExN al PSD, când i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, moment în care a afirmat că prima opțiune a liderului PSD pentru înlocuitorul lui Mihai Tudose la Palatul Victoria a fost Carmen Dan.

”Când am văzut că dl președinte nici măcar la nivel de principii nu ia cuvântul, nu neapărat în apărarea mea, că era evident că între mine și dna ministru recomandată de domnia sa să fie ministru – și chiar inițial era era propusă, după ce a căzut guvernul Tudose, ca dna ministru să fie prim-ministru, dar nu au fost de acord colegii noștri. A fost prima pe listă, prima pe lista dlui Dragnea, ca dna ministru de Interne să fie prim-ministru…”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Membrii Consiliului Executiv PSD au respins, la vot, sâmbătă, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august. Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea. Vicepreședintele PSD Gabriela Firea i-a cerut, sâmbătă, la ședința CExN, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

Sursa foto: adevarul