GABRIELA FIREA, AUDIATA la Parchetul General

Senatorul PSD GABRIELA FIREA a fost audiata vineri de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care a facut plangere impotriva lui TRAIAN BASESCU pentru santaj.

“Am raspuns la citatia doamnei procuror de caz. Am raspuns intrebarilor pe care mi le-a adresat si acum s-a incheiat aceasta declaratie si nu am nimic sa spun in plus fata de ce am declarat in aprilie 2014”, a declarat GABRIELA FIREA, la iesire din sediul Parchetului.

Avocatul acesteia, Lucian Bolcas, a spus ca urmeaza ca si TRAIAN BASESCU sa fie audiat de procurori, iar urmatorii pasi procedurali sunt “instanta si puscaria”.

Citeste si: DOSARUL in care GABRIELA FIREA a facut PLANGERE impotriva lui TRAIAN BASESCU a fost REDESCHIS de procurori

Audierea GABRIELEI FIREA vine dupa ce pe 30 decembrie 2014 procurorii au redeschis ancheta in acest caz, ancheta ce fusese suspendata ca urmare a imunitatii fostului presedinte TRAIAN BASESCU.

GABRIELA FIREA a depus pe 16 aprilie 2014 o plangere penala in care il acuza pe seful statului de la acea data, TRAIAN BASESCU, de amenintare si santaj in legatura cu declaratiile pe care acesta le-a facut in cadrul unei emisiuni televizate.

In denuntul depus impotriva lui TRAIAN BASESCU la Parchetul General se arata: “Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat in seara zilei 13.04.2014, in cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentara a dnei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a afirmat: ‘Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gaseasca intr-o zi acasa daca… Nu-i atenta… Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele'”.

In data de 18 aprilie 2014, Parchetul General a anuntat ca a deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de santaj in legatura cu plangerea penala depusa de senatoarea GABRIELA FIREA impotriva lui TRAIAN BASESCU, insa procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece presedintele se bucura de imunitate.

Citeste si: Numele lui Traian Basescu apare in 68 de dosare penale in ultimii 10 ani

GABRIELA FIREA a contestat decizia procurorului de caz, insa contestatia sa a fost respinsa de procurorul ierarhic superior.

In motivarea procurorilor se arata ca imunitatea presedintelui il scuteste pe TRAIAN BASESCU de orice fel de raspundere juridica pe perioada exercitarii mandatului, pentru fapte savarsite in aceasta perioada, cu exceptia raspunderii politice, respectiv posibilitatea de a fi suspendat.