GABRIELA FIREA: Nu imi dau demisia din COMISIA NANA ca urmare a amenintarilor lui BASESCU

Senatorul PSD Gabriela Firea spune ca nu iși va prezenta demisia din Comisia Nana ca urmare a declaratiilor facute de președintele Traian Basescu la adresa ei și a familiei sale.

“Nu, nu imi dau demisia (din Comisia Nana — n.r.). Imi voi continua activitatea pana la capat, spun eu cu foarte multa onestitate, corectitudine și profesionalism. Aseara am primit cu mahnire, cu tristete declaratia președintelui Basescu, care intra in aceasta zona a atacarii statului de drept. (…) Cred ca sunt declaratii care in mod intentionat și vadit au vrut sa dea semnale, dar eu sunt absolut convinsa ca cei care erau vizati pentru a activa anumite anchete vor respecta statul de drept și legile tarii și nu se vor lasa influentati de astfel de manipulari”, a declarat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Senatorul PSD a spus ca declaratiile președintelui Traian Basescu au vizat-o in mod expres, deși din comisia de ancheta fac parte și alti parlamentari, din cauza faptului ca ea este purtatorul de cuvant al comisiei.

“Așa cum știti, nu sunt doar membrul Comisiei Nana, ci și comunicatorul acesteia și prin vocea mea s-au facut cunoscute rezultatele preliminare ale acestei comisii și, de asemenea, fragmente din raportul final. Era normal sa fiu vizata poate și prin prisma faptului ca sotul meu este primar și președintele Basescu a considerat de cuviinta sa ma intimideze și sa ma șantajeze, facandu-ma sa stau in banca mea, sa iau seama, pentru ca daca nu, s-ar putea sa nu-l mai gasesc pe tatal copiilor mei acasa”, a afirmat Firea.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: GABI FIREA mai bine s-ar uita pe mosia sotului ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa

Totodata, ea a precizat ca pe numele sotului sau nu este in derulare nicio ancheta a Directiei Nationale Anticoruptie.

“De ce ar trebui sa se teama un primar de DNA daca, pana la aceasta data, nu este informat ca ar exista vreo ancheta? Sotul meu nu are niciun dosar in instanta. Este primar de patru mandate, caștigate cu peste 85-90 la suta și mi se pare incalificabil faptul ca un senator al Romaniei este anuntat de catre președintele tarii ca s-ar putea sa nu iși mai gaseasca sotul acasa pentru ca știe dumnealui niște lucruri. Mi se pare ca ar trebui sa reactioneze și ambasadele tarilor occidentale și, in ciuda acestor amenintari, deși imi e teama pentru soarta familiei mele, eu imi voi continua activitatea cu orice risc”, a mai spus Firea, adaugand ca peste 95 la suta din raportul comisiei este finalizat, urmand ca dupa Paște sa fie inaintat Biroului Permanent și plenului Parlamentului.