Gabriela Firea, replica la acuzatiile lui Basescu: Ii cer sa sa predea dovezile organelor de cercetare abilitate

Gabriela Firea ii raspunde lui Traian Basescu la acuzatiile lansate in urma cu cateva ore. Senatorul PSD Gabriela Firea i-a cerut fostului presedinte Traian Basescu sa prezinte dovezile pe care le are privind implicarea ei in actiuni ilegale la Parchet. Solicitarea ei survine ca urmare a faptului ca fostul sef al statului a afirmat ca Firea ar fi aprobat, ca manager al unei companii, transferuri de bani intre compania Crescent si trustul Grivco, detinut de catre Dan Voiculescu.

“Am inteles ca fostul presedinte al Romaniei este in posesia unor informatii potrivit carora as fi girat, prin semnatura mea, actiuni comerciale ilegale, in cadrul trustului Intact, atunci cand eram unul dintre managerii Diviziei de print. Ii adresez public rugamintea domnului Traian Basescu sa predea ‘dovezile’ organelor de cercetare abilitate”, scrie Gabriela Firea intr-un comunicat de presa.

Vezi si: BASESCU O ACUZA PE GABRIELA FIREA DE SPALARE DE BANI DIN CONTURILE FIRMEI CRESCENT

Senatoarea il acuza pe fostul presedinte ca, prin declaratiile sale, incearca sa manipuleze opinia publica. “Garantez romanilor ca, desi sunt insarcinata in luna a 8-a, ma voi prezenta la orice fel de audieri, daca acestea se impun. Si nu voi intrebuinta modelul brevetat de fostul presedinte, acela de a defaima organele de cercetare, de a manipula opinia publica si de a intimida posibile parti vatamate. Am dovedit ca sunt un cetatean si un senator demn!”, mai scrie Firea.

Traian Basescu a declarat, luni, ca a fost chemat la Parchetul General in calitate de suspect in dosarul Gabriela Firea. Basescu a acuzat-o pe Firea ca a fost partasa la transferul de bani de la compania Crescent la firma Grivco a lui Dan Voiculescu.

Citeste si: Basescu: Oreste a sustras documente din grupul Grivco si le-a dat unui om din opozitie. E cinstit ca si Firea!

“Mi-au trimis o scrisoare in care au spus ca sunt suspect. Cum e si Nitu, numai ca eu sunt suspect ca am facut o declaratie, iar el e suspect ca a impuscat oameni la Revolutie. Era in trupele de Securitate, i s-a spus sa traga in teroristii de pe Dorobanti si probabil a impuscat cattiva teroristi, ce sa faca?”, a declarat Basescu.

De asemenea, Basescu a sustinut ca acuzatoarea sa, Gabriela Firea, ca administrator al unei firme a lui Dan Voiculescu, a aprobat transferul sub forma de imprumut a unor bani de la firma Crescent la Grivco, in perioada 2007-2011. Este vorba de 400.000 de euro si 1.800.000 de dolari.