GABRIELA FIREA va cere Guvernului sa schimbe legea pentru oprirea si pornirea caldurii in Capitala

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anutat, miercuri, ca va cere schimbarea legii pentru oprirea si pornirea caldurii in Capitala, astfel incat sa nu se mai astepte cate trei zile pana se ia o decizie in acest sens, informeaza Ziare.com.

Amintim ca in prezent RADET porneste caldura cand sunt trei zile consecutiv cu temperaturi de sub 10 grade si o opreste atunci cand sunt trei zile consecutiv cu temperaturi de peste 10 grade. Firea a transmis ca miercuri dimineata a discutat cu vicepremierul Sevil Shhaideh si ca “ii vom transmite o solicitare de modificare a hotararii de Guvern care prevedere practic aceste standarde atat pentru oprirea si pentru pornirea caldurii”.

Primarul a explicat ca din cauza acestei legi, RADET nu a putut porni caldura marti seara. “E adevarat ca frig e de cateva zile, dar RADET nu avea cum sa porneasca caldura pana cand potrivit datelor de la ANM nu se inregistrau trei zile de sub 10 grade”, a punctat edilul.

Ea a precizat ca marti seara, la ora 22, RADET a repornit sistemul, dar pentru ca acesta este foarte vechi s-au produs cateva avarii si ca din aceasta cauza nu a fost caldura in tot orasul si ca apa a fost “calaie”. Miercuri “se va resimti caldura in tot Bucurestiul, presiunea si temperatura apei calde vor fi net superioare zilei de ieri”, a adaugat primarul.

Sursa foto: jurnalul