Gabriela Firea vorbeste despre ruperea USL: Cel mai bine ar fi in luna martie, inainte de alegerile europarlamentare

Vicepresedintele PSD, Gabriela Firea, a avansat, la Antena 3, posibilitatea ca USL sa se rupa in 2014, recomandarea ei fiind ca “divortul politic” sa aiba loc inainte de alegerile europarlamentare din primavara.

”Cel mai bine ar fi in luna martie. In aprilie incepe campania pentru europarlamentare si avem nevoie de o situatie clara. Sa stiu pe picior joc, ca sa zic asa”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Intrebata daca in sedintele PSD a propus ruperea USL sau un candidat propriu al social-democratilor la prezidentiale, Firea a precizat.

“Eu nu am propus asa ceva, dar au fost colegi de-ai mei care au propus”, a spus Firea.

Social-democrata a tinut, insa, sa precizeze ca l-ar sustine pe Crin Antonescu la Presedintia Romaniei, insa nu stie daca acelasi lucru l-ar face si alti lideri PSD din teritoriu.

“Eu personal am spus “votez Crin Antonescu”, pentru ca il respect, il apreciez, il stimez, l-am avut invitat la zeci de emisiuni, stiu ca este un om inteligent, este un om respectabil, un candidat redutabil. Dar acum – de exemplu vorbesc despre organizatia mea de la Ilfov, PSD Ilfov, ca presedinte – colegii mei nu au aceleasi sentimente”, a precizat Gabriela Vranceanu Firea.