GAFA de proportii la BBC: O jurnalista a anuntat ca regina ELISABETA a MURIT

O jurnalista a postului public britanic BBC va fi vizata de o procedura disciplinara dupa ce a difuzat din greseala prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, in timpul unui exercitiu privind procedurile de lucru in cazul decesului monarhului.

Jurnalista BBC Ahmen Khawaja a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: “Regina Elizabeth a fost transportata de urgenta la Spitalul «Regele Edward al VII-lea» din Londra. in scurt timp va fi transmis un comunicat oficial”. Dupa scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: “Regina Elizabeth a decedat”.

Ulterior, reporterul a sters mesajele, precizand ca a fost vorba de o “alerta falsa”. Ulterior, ea a revenit cu precizari: “Telefonul a fost lasat nesupravegheat acasa… imi cer scuze daca am deranjat pe cineva!”.

BBC a prezentat scuze pentru incident, admitand ca s-a produs in cursul unui exercitiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie sa le aplice in cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, in varsta de 89 de ani.

 Sursa foto www.romaniapress.ro