Gafă monumentală! Doamna inginer Viorica Dăncilă nu știe cum se calculează aria cercului! Video

Viorica Dăncilă a organizat, marți, o conferinţă de presă electorală. Întrebată de o jurnalistă care este aria cercului, în contextul în care Dăncilă este inginer de profesie, aceasta a comis o altă gafă monumentală.

Viorica Dăncilă a răspuns că aria cercului este „raza la pătrat” spre amuzamentul celor prezenţi. „Raza la pătrat. Vă stau la dispoziție după terminarea dialogului”, a răspuns Viorica Dăncilă. După ce a dat răspunsul, Dăncilă a afirmat că este specialistă în matematică, ba chiar că a predat și meditații la această disciplină.

Răspuns corect: Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat!

De asemenea, Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă în limba engleză la o întrebare, cu toate că pretinde că este vorbitor de limba engleză.

Un alt moment hilar al dialogului cu presa s-a petrecut în momentul în care șefa PSD a primit o întrebare în limba engleză despre programul Visa Waiver, prin care SUA reglementează accesul cetățenilor străini pe teritoriul său. „Vă răspund în română, că nu vreau să ducem în derizoriu această discuție. (…) Angela Merkel în toate deplasările externe vorbește în limba germană. (…) Hai să nu încercăm să ducem în derizoriu o dezbatere serioasă. (…) Avem datoria să fim mândri de limba noastră. (…) Credeți-mă că aș fi putut să răspund și în engleză și o să vedeți că voi face acest lucru”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Efectul Dăncilă: „Aria cercului”, cea mai căutată expresie pe Google în România

„Aria cercului” a devenit, marți seara, cea mai căutată expresie pe versiunea locală a celui mai mare motor de căutare din lume, arată datele oferite de serviciul Google Trends, citate de Mediafax. Un vârf de interes a fost înregistrat la ora 21.00, la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a fost întrebată de o jurnalistă „Care este aria cercului?”. Cele mai multe căutări au fost înregistrate în Sibiu, București și Dolj.

Ulterior, președintele Iohannis a evitat să răspundă când i s-a pus aceeași întrebare. Cei doi candidați au fost profesori înainte de a se dedica politicii. Dăncilă a declarat recent că a dat meditații la matematică, iar șeful statului a oferit meditații la fizică. Formula pentru aria cercului se învaţă la gimnaziu.

„Aria cercului” a devenit rapid cea mai căutată expresie pe platforma Google.ro în data de 19 noiembrie, cu peste 100.000 de căutări, depășind alte expresii populare în timpul zilei, precum „fosfura de aluminiu”.

Sursa foto: adevarul