GAGAUZIA isi va declara INDEPENDENTA daca R.Moldova semneaza Acordul de Asociere cu UE

Regiunea autonoma GAGAUZIA isi va declara INDEPENDENTA, in cazul in care autoritatile de la Chisinau vor lua decizia de a semna ACORDUL de ASOCIERE cu Uniunea Europeana (UE), a declarat bascanul MIHAIL FORMUZAL (foto), intr-un interviu pentru publicatia turca Milliyet, relateaza UNIMEDIA.

“In realitate, vrem sa ramanem in hotarele REPUBLICII MOLDOVA cu statutul actual autonom. Dar Guvernul de la Chisinau promoveaza o politica de divizare a tarii. Autoritatile centrale doresc ADERAREA REPUBLICII MOLDOVA la NATO si UE. Noi si populatia din Transnistria ne opunem acestei idei”, a declarat bascanul MIHAIL FORMUZAL.

Citeste si: FEDERATIA RUSA ar putea ANULA regimul preferential de vize pentru REPUBLICA MOLDOVA 

“Noi producem vinuri si produse agricole care ulterior sunt vandute in Rusia. Nu le vom putea vinde in UE. Daca Rusia ne taie cordonul ombilical, vom fi distrusi. Prin urmare, in cazul in care Guvernul moldovean va incheia cu orice pret ACORDUL cu UE, noi ne vom proclama independenta”, a mai afirmat FORMUZAL.

Citeste si: IGOR CORMAN: Republica Moldova trebuie sa intensifice dialogul cu Rusia inaintea semnarii Acordului cu UE 

Intr-un referendum organizat in luna februarie, locuitorii din regiunea autonoma GAGAUZA s-au pronuntat masiv in favoarea apropierii REPUBLICII MOLDOVA de Uniunea Vamala sustinuta de Rusia, dar si a INDEPENDENTEI regiunii, initiativa criticata dur de autoritatile de la Chisinau.

Sursa foto: abcnews.md