GALA BUTE. Rudel Obreja: Nu s-a furat niciun ban, obligatia mea a fost de a presta servicii de publicitate

DNA a dispus infirmarea trimiterii in judecata a lui Rudel Obreja in dosarul privind GALA BUTE, pentru continuarea cercetarilor. Rudel Obreja a negat toate acuzatiile care i se aduc si a declarat, marti, ca nu s-a furat niciun ban prin organizarea Galei Bute, acuzand ca se incearca gasirea unui vinovat, indiferent cum si unde.

Nu se incearca decat sa se gaseasca ceva, un vinovat oricum si in orice modalitate. Toate lucrurile sunt menite a lovi in cineva, in doamna Udrea. Vanatul n-are niciun sens. Ar fi cazul sa respectam acest eveniment, cel mai mare indoor organizat de Romania. Nu s-a furat niciun ban. Lucrurile stau altfel. Aceasta companie care a monitorizat expunerea media la gala a inregistrat o valoare de piata media de 7,8 milioane de euro. Eurosport a fost oferit ca bonus. A fost expunere in 52 de tari ca bonus din partea partea. Acest mod de a privi lucrurile este eronat. Raportul contractual dintre mine si minister, obligatia mea a fost de a presta servicii de publicitate. Nu am avut obligatia sa ma duc cu facturi la decont. Incearca sa gaseasca nod in papura ca sa loveasca in cineva. 

Lä nivel international se duce o lupta impotriuva acestei tari. Noi platim bani catre bugetul UE, de acolo se fac eforturi pentru ca banii sa nu se mai intoarca. Probabil ca au niste cozi de topor in aceasta tara pentru ca sa distruga tot. Nu contest ca nu se fura bani, insa in aceasta chestiune lucrurile sunt mai mult decat clare”, a declarat Rudel Obreja, la Realitatea TV.

Reamintim ca procurorul sef adjunct al Sectiei a II-a din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a dispus infirmarea rechizitoriului prin s-a dispus trimiterea in judecata a lui Rudel Obreja privind Gala in care a boxat Lucian Bute, pentru continuarea cercetarilor fata de functionarii din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor.

“Dispun infirmarea rechizitoriului nr. 320/P/2013 din 6.11.2013, in vederea efectuarii urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, prevazut de art. 26 C.p. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu modificarile si completarile ulterioare cu referire la 248 C.p. si art. 2481 C.p. si contra intereselor financiare ale Uniunii Europene descrise anterior prev. de art. 20 C.p. rap. la art. 184 si 181 din Legea nr. 78/2000, de catre functionarii din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor descrise anterior, precum si cu privire la participarea inculpatului Obreja Rudel in calitate de instigator sau complice savarsirea acestor fapte”, se arata in ordonanta procurorului.

Foto: Realitatea TV