GALA FEMEIA ANULUI in AFACERI: 20 de ANTREPRENOARE PREMIATE DE DGASPC SECTOR 6

Emotii si bucurie – 20 de femei de afaceri la inceput de drum au fost premiate in cadrul Galei Femeia anului in afaceri, organizata de Fundatia Estuar si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 6 din Capitala, impreuna cu Fundatia Pretuieste Viata, Opportunity Associatesc Romania si IMA Group.

Noile antreprenoare, care provin din Bucuresti, Cluj, Giurgiu si Ploiesti, au primit premiile din partea unor persoane publice precum doamna Corina Chiriac, Florentina Fantanaru, Iuliana Tudor, Dr. Dana Miricioiu, Ramona Chirila Lohan, Galyna Panzari, Daniela Palade, Nicoleta Nicolae sau Dr. Ruxandra Dumitrescu. Premiantele sunt castigatoarele concursului de planuri de afaceri din cadrul proiectului Respect si Sanse egale pentru afaceri, care a oferit 20 de premii a cate 15000 de lei pentru dezvoltarea ideilor noilor antreprenoare, printre care mici ferme de porci, firme de organizare de evenimente, magazine on-line, crearea de bijuterii unicat sau florarii. Mai multe detalii despre afacerile castigatoare pot fi gasite pe www.fiiindependenta.ro si www.estuar.org.

”O femeie independenta este un castig pentru societate pentru ca este si o mama mai buna, si o persoana mai buna – in aceasta seara celebram nu doar ideile frumoase ale doamnelor castigatoare, ci si curajul lor de a fi independente. Le dorim mult succes pe noul drum ales! ”, a precizat Dr. Cristian Andrei, Presedintele Fundatiei Estuar.

”Ne bucuram sa le putem fi aproape doamnelor castigatoare la inceput de drum, conteaza mult sa ti se spuna ca esti pe drumul bun. Le felicit pe doamnele premiate si le doresc multa putere de munca!”, a adaugat doamna Gabriela Schmutzer, Director general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 6.

In cadrul proiectului ”Respect si Sanse egale pentru femei”, peste 500 de femei au beneficiat de cursuri gratuite de calificare, o parte dintre acestea optand pentru deschiderea unei afaceri proprii. Participantele la cursuri si la modulul de antreprenoriat au beneficiat de raspunsuri la problemele care tin de legislatie, antreprenoriat sau management, scopul final fiind o buna integrare a acestora pe piata muncii si pregatirea lor pentru a-si putea gestiona singure viitoarea afacere, dupa implementare.

Proiectul “Respect si sanse egale pentru femei” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 “Investeste in oameni!”, Axa Prioritara nr 6: Promovarea incluziunii sociale.Proiectul este implementat de Fundatia Estuar in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Fundatia “Pretuieste Viata”, SC IMA GROUP SRL si Opportunity Associates Romania.

Mai multe detalii pe www.fiiindependenta.ro.

Despre partenerii in cadrul proiectului

Fundatia Estuar este cea mai activa organizatie care ofera optiuni sociale si alternative adultilor cu probleme de sanatate mintala, pentru reintegrarea lor in comunitate.

Mai multe detalii puteti gasi pe www.estuar.org.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGSAPC) Sector 6 este o institutie publica, care realizeaza la nivelul sectorului masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror personae aflate in nevoie.

Mai multe detalii pot fi gasite pe www.protectiacopilului6.ro

Fundatia „Pretuieste Viata” este una dintre cele mai active organizatii neguvernamentale, fiind un concept initiat de Andreea Marin pentru a fi folosit ca o „umbrela” pentru campanile umanitare gandite de aceasta.

Mai multe informatii pot fi gasitepe www.pretuiesteviata.org.

SC Ima Group SRL este o companie de consultanta si training care vizeaza dezvoltarea resurselor umane in domeniul competentelor cheie commune necesare implinirii si dezvoltarii personale precum si al calificarii si recalificarii specifice.

Mai multe detalii puteti gasi pe http://ima-group.weebly.com/ .

Opportunity Associates Romaniaeste o companie de training care ofera programe de instruire complexe, atat pentru companii, cat sI pentru organizatii neguvernamentale si  personae fizice.

Persoana de contact:

Laura Jigau

Specialist comunicare Fundatia Estuar

E-mail: laura.jigau@estuar.org

Tel: 0758-119321.

Sursa foto: primarie6