Gala TNL 2014 desfasurata sambata, marcata de evenimentele din Ucraina

Gala TNL 2014 a celebrat cultura romana si anvergura sa europeana, sub egida ”Cultura romana, cultura europeana”. Evenimentul a avut loc sambata, la Palatul Parlamentului, in prezenta celor 2.100 de tineri veniti din toata tara, a presedintelui PNL, Crin Antonescu, a liderilor PNL si ai unor reprezentanti de marca ai culturii romane.

Gala TNL a fost marcata, insa, de evenimentele tragice de la Kiev. Claudia Benchescu, presedintele Cluburilor Studentesti Liberale si membra in biroul de conducere LYMEC (Organizatia Tinerilor Liberali Europeni), a dedicat premiul obtinut in cadrul Galei – ”Cel mai activ tanar liberal” – protestatarilor de la Kiev si a cerut colegilor din sala un moment de reculegere in memoria victimelor regimului Ianukovici. 

La mai putin de o ora, a venit vestea neasteptata a demiterii presedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici si a stabilirii datei de 25 mai pentru organizarea de alegeri anticipate, de catre Parlamentul de la Kiev. Presedintele TNL Florin-Alexandru Alexe a transmis stirea pe scena Galei TNL alaturi de Andrei Spinu, presedinte al Organizatiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cel care, cu doar cateva zile inainte, a vorbit protestatarilor adunati in piata Maidan Nezalezhnosti din Kiev. In acel moment incarcat de emotie, toate luminile salii au fost stinse, iar participantii si-au aprins telefoanele, in semn de solidaritate cu luptatorii pentru libertate de la Kiev. 

Citeste si: Clubul Oamenilor de Afaceri liberali din Sectorul 6 au lansat Academia Financiara

Premiile speciale ”Cultura romana, cultura europeana” ale Galei TNL, au fost oferite sopranei Felicia Filip, o mare doamna a scenei romanesti – inmanat de ministrul Culturii Gigel Stirbu, tanarului tenor Bogdan Mihai – inmanat de Renate Weber, europarlamentar PNL, care onoreaza Romania pe marile scene ale Europei si lui Varujan Vosganian, liberal autentic si om de cultura, nominalizat la Premiul Nobel 2014 de catre Uniunea Scriitorilor din Romania pentru romanul ”Cartea Soaptelor” si la unul dintre cele mai importante premii din Germania, Premiul Targului de Carte de la Leipzig, pentru traducerea in limba germana a aceluiasi roman – înmanat de Eduard Hellvig, europarlamentar, secretar general PNL.

Premiile speciale ”Nascut liber” ale Galei TNL au fost oferite pentru programul ”Academia europeana”, derulat de Petrom in parteneriat cu Centrul Roman pentru Politici Europene si Fundatiei Friedrich Naumann, partener constant al TNL in organizarea cursurilor de pregatire pentru tinerii liberali si au fost inmanate de Cristian David, ministru delegat pentru romanii de pretutindeni, respectiv Cristian Busoi, presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Premiul special al Galei TNL 2014 a fost oferit pentru evenimente dedicate cetatenilor simpatizanti ai Partidul National Liberal, organizate in filiale ale TNL: ”Romania pentru Tineri”, inmanat presedintelui TNL Constanta, Septimiu Bourceanu, ”Romania pentru mediul de afaceri”, inmanat presedintelui PNL Prahova, Paul Dumbraveanu si ”Romania pentru toti romanii”, inmanat presedintelui PNL Iasi, Costel Alexe, de catre presedintele TNL Florin-Alexandru Alexe si coordonatorul campaniilor TNL si CSL, Violeta Vijulie. 

Premiul special ”Rezistenta prin cultura” a fost acordat filialelor TNL Maramures pentru ”Scoala Politica Ghe.I.Bratianu” de la Sighetu Marmatiei si TNL Ilfov pentru Programul ”Fortul 13 Jilava” si a fost inmanat de catre Vlad Nistor, presedintele Senatului Universitatii Bucuresti si Mircea Rosca, presedinte PNL Prahova.

Premiul special ”COATL” (Clubul Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali) a fost acordat filialei TNL Sector 6 pentru proiectul ”Academia Financiara” si a fost inmanat de catre Eugen Nicolaescu, vicepresedinte PNL, lui Ionut Negoi, presedintele TNL Sector 6.

Premiile dedicate filialelor TNL sau tinerilor liberali care au depus un efort extraordinar pentru promovarea valorilor liberale in decursul anului 2013, au fost acordate astfel:
1. Cea mai activa filiala – TNL Arges
2. Cea mai activa organizatie locala – TNL Focsani
3. Cea mai activa organizatie in mediul rural – TNL Hunedoara
4. Cel mai important eveniment local – TNL Calarasi pentru ”Cupa liber la miscare”
5. Cel mai important eveniment national – TNL Cluj pentru Conferinta ISEEL
6. Cel mai activ tanar in administratia locala – George Stanga, TNL Galati
7. Cel mai activ tanar în administratia centrala – Mircea Fechet, TNL Bacau
8. Cel mai activ tanar liberal – Claudia Benchescu, presedinte CSL, membru in Biroul LYMEC
9. Cel mai activ om de afaceri tanar liberal – Radu Cotofana, TNL Sibiu
10. Echipa lui Crin 2014 – TNL Sector 2
11. Cea mai activa echipa T Comunica – Echipa T comunica TNL Satu Mare 

Pe scena Galei TNL au mai fost prezenti liderii PNL: Mihai Voicu, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Alina Gorghiu deputat PNL, Mircea Diaconu, vicepresedinte PNL, Bogdan Badea, secretar de stat in Ministerul Economiei, Teodor Atanasiu, presedinte PNL Alba, Cristina Pocora, purtator de cuvant al PNL, Radu Surugiu, vicepresedinte TNL, Cristian Tudorache, viceprimar Sector 3, Andrei Muraru, director Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Razvan Silaghi, presedinte Clubul Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali.

70 de membri ai filialei TNL Sector 6 au participat la eveniment, alaturi de presedintele TNL Sector 6, Ionut Negoi si vicepresedintele TNL Romania, Tudor Turcu.