GALATI: 2.100 de MILITARI si peste 500 de MIJLOACE TEHNICE, la exercitiul JUSTICE SWORD 15.2

Peste 1.800 de MILITARI ROMANI DIN FORTELE TERESTRE, cu 450 de MIJLOACE TEHNICE, si 300 de MILITARI AMERICANI, cu 90 de mijloace tehnice, participa incepand de luni pana pe 6 noiembrie, in POLIGONUL SMARDAN din judetul Galati, la exercitiul interarme cu trageri de lupta, ‘JUSTICE SWORD 15.2’, se arata intr-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit comunicatului, scopul militarilor participanti la exercitiu este de a se instrui in comun in vederea armonizarii tacticilor si procedurilor de operare, cresterii increderii in armamentul din dotare si coeziunii de grup.

Militarii romani din Brigada 282 Infanterie Mecanizata ‘Unirea Principatelor’ sunt sprijiniti de subunitati din Regimentul 52 Artilerie Mixta ‘General Alexandru Tell’, Batalionul 30 Vanatori de Munte ‘Dragoslavele’, Batalionul 630 Parasutisti ‘Smaranda Braescu’ si de elemente din Brigada de Informatii Militare ‘Maresal Alexandru Averescu’, Batalionul 1 CIMIC si din Centrul de Operatii Psihologice. Actiunile Fortelor Terestre sunt sprijinite de avioane MiG 21 LanceR, elicoptere IAR 330 Puma Socat si de un avion C-27J Spartan, toate apartinand Fortelor Aeriene Romane.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A PARTICIPAT LA EXERCITIUL ROMANO-AMERICAN “DRAGOON CROSSING ROMANIA 2015″

Militarii americani fac parte din Batalionul 5 al Regimentului 7 Cavalerie din Fortele Terestre ale SUA care sunt dislocate in Europa si vor actiona, in premiera, in Romania, cu tancuri Abrams, masini de lupta Bradley si tunuri autopropulsate Paladin.

Sursa foto: forter