GALATI: Doi MILITARI americani s-au ACCIDENTAT in timpul unui EXERCITIU in Poligonul Smardan

In urma unui exercitiu comun romano-american desfasurat la Poligonul Smardan din judetul Galati, doi militari americani s-au accidentat dupa ce au sarit cu parasuta. Cei doi au fost transportati cu ambulante la Spitalul Militar de Urgenta. 

In Poligonul Smardan, din judetul Galati, a avut loc, marti, un exercitiu la care au participat militari americani din Brigada 173 Aeropurtata si Regimentul 2 Cavalerie si militari romani de la Brigada 282 Mecanizata.

In cadrul exercitiului, circa o suta de soldati americani au fost parasutati din aeronave care au survolat Poligonul Smardan.

CITESTE SI: DUSA: O echipa de MEDICI MILITARI va face TRIEREA ranitilor din UCRAINA, incepand de miercuri

Exercitiul nu a fost lipsit de incidente deoarece, dupa ce au fost parasutati, doi militari s-au accidentat si au fost transportati cu ambulantele la spital, primele informatii indicand ca unul ar fi suferit o fractura la un picior, iar celalalt s-ar fi accidentat la coloana vertebrala.

Purtatorul de cuvant al structurilor americane prezente la exercitiu, capitanul Ben Hall, a spus ca militarii americani au fost dusi la Spitalul Militar de Urgenta din Galati, fara a oferi date despre starea lor de sanatate.

Prezent la eveniment, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a vorbit despre importanta organizarii unor astfel de exercitii in contextul masurilor de securitate stabilite la summitul din Tara Galilor pentru flancul estic al NATO si UE.

CITESTE SI: DUSA:Sistemul antiracheta de la Deveselu este unul defensiv, nu suntem de acord cu declaratia ambasadorului rus

Comandantul fortelor armate terestre americane din Europa, generalul locotent Ben Hodges, a apreciat buna colaborare dintre militarii romani si cei americani, amintind si situatia din zona estica, odata cu anexarea Crimeii de catre Rusia.