GALATI: Tot mai multe persoane MUSCATE de CAPUSE

Un numar de 22 de persoane MUSCATE de CAPUSE au ajuns in ultima saptamana la Camera de garda a Spitalului de Boli Infectioase Galati, cu 40% mai mult decat in saptamana precedenta, cand au fost inregistrate 15 CAZURI, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Galati, Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, situatia este surprinzatoare pentru ca vremea a fost mai rece si ploioasa, neprielnica dezvoltarii CAPUSELOR, ba mai mult s-a inceput si operatiunea de dezinsectie la nivelul municipiului Galati si a zonelor adiacente.

Citeste si: STROPIRI CONTRA DAUNATORILOR VEGETALI, IN SECTORUL 6

”Numarul galatenilor care au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase, dupa ce au fost MUSCATI de CAPUSE, a crescut cu 40% fata de ultima saptamana de raportare. Acum avem 22 de persoane care au primit ingrijiri si tratament de specialitate, dupa ce au fost MUSCATE de CAPUSE. In total, de la inceputul sezonului cald, avem 78 de galateni afectati. Din fericire nu au avut nevoie de spitalizare si niciunul nu a dezvoltat boala Lyme”, a declarat Valentin Boldea.

Citeste si: PESTE O SUTA DE PERSOANE AU FOST INTEPATE DE CAPUSE IN VACANTA DE 1 MAI

El a precizat ca sunt expuse riscului de a fi MUSCATE de CAPUSE persoanele care merg la iarba verde sau lucreaza afara, in zone cu iarba.

Sursa foto: galatipenet.ro