GALERIE FOTO / Dacia lanseaza astazi noul Duster

Dacia va lansa azi, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Duster, iar din primele imagini se poate observa ca se mizeaza in continuare pe robustete, dar si ca masina este adusa la zi in privinta dotarilor.

Noua Dacia Duster vine cu un exterior mai modern si un interior schimbat, cu tapiterii noi si o noua plansa de bord, scrie Mediafax. Modelul vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflecta apartenenta la modelele 4×4. Pentru a sublinia designul si caracteristicile 4×4 ale noului Duster, Dacia ofera diverse posibilitati de personalizare prin intermediul unei game largi de accesorii.
Duster facelift are o noua plansa de bord pe care troneaza un ecran tactil de 7 inci, dar pe care remarcam si butoanele pilotului automat, scrie promotor.ro, limitatorului de viteza, butonul Eco si o mufa USB.

La noul Duster este anuntata si o noua motorizare: 1.2 TCe de 125 CP – un motor care consuma in medie 6l/100km, dar care promite performante mai bune decat ale vechiului 1.6 litri. Acest motor vine cuplat cu o transmisie in sase trepte, mai noteaza cei de la promotor.ro. De asemenea, avem acum dotari noi: indicator al schimbarii optime a treptelor de viteza, senzori de parcare, airbaguri laterale si de cap in standard, inchidere centralizata automata la plecare.

Partea frontala a noului Duster are acum o noua grila, cu bandouri cromate si blocuri optice care includ lumini de zi. Farurile sunt mult mai moderne decat cele de pe actualul Duster, iar forma, mai agresiva.

In spate, au fost redesenate stopurile, fiind integrate elemente cromate. Crom avem acum si pe esapament, iar daca mai avea cineva dubii cu privire la performantele in off-road ale micului SUV romanesc, inscriptia „4WD” de pe haionul masinilor dotate cu tractiune integrala le va spulbera.

 Sursa foto: Dacia si promotor.ro