GALERIE FOTO. Platforme SPECTACULOASE aflate la mare inaltime!

De la poduri suspendate in munti, in Europa, pana la terase din sticla in varful zgarie-norilor din America de Nord, PLATFORMELE PANORAMICE de mai jos sunt, cu siguranta infricosatoare, insa merita vizitate.

Scarile catre nicaieri, ghetarul Dachstein, Austria

Daca doresti sa vizitezi PLATFORMA din Alpi,  trebuie mai intai sa te incumeti sa traversezi CEL MAI INALT POD din Austria, suspendat la 396 de metri deasupra prapastiei. Accesul se face, apoi, pe o scara cu 14 trepte, la capatul careia se afla un spatiu imprejmuit de pereti din sticla. Karl Hoflehner, cel care a supravegheat lucrarile, spune ca, in total, constructia a durat sase luni.

Puntile de observatie Tokyo Skytree, Japonia

Turnul Tokyo Skytree este a treia CEA MAI INALTA CLADIRE din lume, cu o inaltime de 628 de metri. Prima punte de observatie, la 350 de metri, are podeaua transparenta, iar cea de-a doua, situata la 450 de metri, are pereti din sticla. In zilele senine se poate vedea muntele Fuji, situat la 100 de kilometri de Tokyo.

Citeste si: TOP 10 CELE MAI PERICULOASE PODURI PIETONALE SI TRASEE MONTANE DIN LUME. GALERIE FOTO

Kinzua Skywalk, Statele Unite

Constructia are o istorie bogata si interesanta. Construit in 1882, viaductul Kinzua era CEL MAI INALT si cel mai lung din lume. In 1900 s-au folosit peste 3.000 de tone de otel pentru a-l reconditiona si moderniza si a rezistat pana in 2003, cand o furtuna a distrus 11 din cele 20 de turnuri pe care le avea.

PLATFORMA Skywalk, care are o podea din sticla, a fost construita pe structura turnurilor ramase si se intinde pe 190 de metri, relateaza editia Travel a CNN.com, potrivit Mediafax.

AlpspiX, Germania

Situata pe muntele Alpspitze, din Bavaria, PLATFORMA este alcatuita din doua pasarele din otel, dispuse in forma de X. Cei care au curajul sa mearga pana in capatul acestora, unde se afla un perete de sticla, pot sa priveasca in PRAPASTIE, de la mai mult de 1.000 de metri inaltime.

EdgeWalk, CN Tower, Canada

Cu o inaltime de 553 de metri, CN Tower era CEA MAI INALTA CLADIRE din lume, atunci cand a fost construit, in 1976. EdgeWalk este o atractie populara pentru amatorii de senzatii tari, care se pot prinde cu o coarda de siguranta si pot merge pe exteriorul cladirii, la 356 de metri inaltime. Turnul include si o a doua PLATFORMA, cu podeaua din sticla de doar 2.5 inchi, 6.5 centimetri, grosime, situata la 342 de metri.

The Ledge, Statele Unite ale Americii

The Ledge este o atractie turistica care include patru PLATFORME PANORAMICE din sticla, atasate de Willis Towers, cea mai inalta cladire din Chicago si a doua din Statele Unite. Din 2009, de la inaugurare, The Ledge a fost vizitat de peste sase milioane de persoane si a fost scena a mai mult de 500 de cereri de casatorie. Vizitatorii pot vedea pana la 50 de mile, 80 de kilometri, departare, in patru state americane.

Sursa foto: infinitelegroom.com, jref.com, parasiticemission.com, youtube.com, wherecoolthingshappen.com, theskydeck.com