GAMBIA: Fiul noului presedinte a murit muscat de un caine! Ce PEDEAPSA a primit ANIMALUL

Un caine care l-a ucis pe fiul presedintelui din Gambia, Adama Barrow (foto), a fost eutanasiat, fiindu-i facuta o injectie letala, potrivit unei surse din cadrul unitatii veterinare a Ministerului Agriculturii din aceasta tara, citata de AFP, informeaza Agerpres.

Surse din anturajul lui Barrow, care se afla in tara vecina, Senegal, asteptand investitura sa de pe 19 ianuarie atunci cand a avut loc tragedia, au declarat ca fiul acestuia, Habibou, nascut in 2010, a murit pe 15 ianuarie, in urma unor muscaturi de caine.

“Am ajuns la concluzia ca nu era prudent sa lasam cainele sa continue sa hoinareasca pe strazi”, a explicat sursa, fara a preciza daca acest caine era singurul animal implicat in moartea baiatului. “Am efectuat teste care au aratat ca (animalul) nu era turbat,” a adaugat sursa.

Aceasta tragedie personala care l-a lovit pe Adama Barrow, in circumstante misterioase, in plina criza politica, a alimentat imaginatia locuitorilor, fiind vehiculate inclusiv zvonuri de vrajitorie.

Tara isi revine dintr-o criza in care, dupa ce s-a aflat la conducerea Gambiei din 1994, Yahya Jammeh a refuzat sa ii cedeze puterea lui Adama Barrow in pofida infrangerii sale la prezidentialele din 1 decembrie, contestand rezultatul, dupa ce initial il acceptase.

In cele din urma, Barrow a depus juramantul pe 19 ianuarie la Ambasada Gambiei din Dakar, iar Jammeh a parasit tara la 21 ianuarie, plecand in exil in Guineea Ecuatoriala.

Sursa foto: BBC