Game of Thrones, sezonul 8. HBO anunță episoade de lungimi-record pentru sezonul final

Ultimul sezon din Game of Thrones bate la ușă, iar HBO a avut mare grijă să-l țină sub cel mai mare secret. În afară de un trailer și câteva imagini promoționale, fanii nu știu mare lucru despre ce le va aduce.

Dar HBO a ținut totuși să mai adauge un amănunt într-o conferință de presă de vineri: lungimea episoadelor. Sezonul final are doar șase episoade, dar patru dintre ele vor fi mai lungi decât în mod obișnuit. Iată-le:

Episodul 1 (14 aprilie): 54 minute

Episodul 2 (21 aprilie): 58 minute

Episodul 3 (28 aprilie): 1h 22 min.

Episodul 4 (5 mai): 1h 18 min.

Episodul 5 (12 mai): 1h 20 min.

Episodul6 (19 mai): 1h 20 min.

Producătorii David Benioff și D.B. Weiss au mers și în trecut pe episoade extra-lungi în final de sezoane. Dar, deși va avea mai puține episoade, Sezonul 8 va fi aproape la fel de lung ca timp cu Sezonul 7: 432 de minute față de 440.

HBO mai are de anunțat numele episoadelor, dar lungimile lor dau naștere la speculații că al treilea – care va fi cel mai lung din întregul serial – va replica faimoasa „Bătălie de la Winterfell” într-una cu Regele nopții și armata morților. A trecut mai bine de un an de la finalul Sezonului 7, premiat la Emmy, dar din fericire nu mai avem mult de așteptat.

Sursa foto: CBS