Gara de Nord, proiect uluitor: Linii ingropate si centru comercial imens

Printr-un proiect de peste 1,5 miliarde de lei, care ar putea fi implementat in parteneriat cu o companie belgiana si beneficiind de fonduri europene, Gara de Nord ar urma sa se transforme intr-o adevarata gara de nivel european cu linii in subteran, a declarat directorul general al companiei CFR SA, George Micu.

“In prezent se deruleaza discutii pentru un proiect mare privind modernizarea Garii de Nord, dar nu pot sa avansez cifre exacte, pentru ca inca suntem in studiu. Se intentioneaza ca, in colaborare cu o firma belgiana, sa existe un acord intre Guvernul Romaniei si Guvernul Belgiei, sa se faca investitii pe fonduri europene in Gara de Nord, in sensul ca aceasta gara sa nu mai fie terminus, ci gara de tranzit”, a declarat George Micu, cu ocazia inaugurarii Statiei de Taxi din Gara de Nord, potrivit Mediafax.

Directorul general al companiei CFR SA a precizat ca acest lucru inseamna ca toate liniile din gara vor trebui ingropate, vor fi subterane, si astfel tot spatiul va fi utilizat comercial mult mai bine, asa cum se intampla in toate marile capitale europene. In plus, se intetioneaza si transformarea Garii de Nord intr-o gara de tranzit.

“Se intentioneaza sa se faca legatura cu Gara Baneasa si Gara Progresul, astfel incat sa se faca tranzit prin Gara de Nord. Proiectul presupune peste 1,5 miliarde de euro. Este doar un studiu de fezabilitate care se va putea pune in practica doar prin colaborare cu cineva care are deja un asemenea proiect, care functioneaza in alte capitale ale lumii. Nu trebuie sa mai inventam noi lucruri”, a adaugat George Micu.

 sursa foto: pipapacii.ro