GARA PRABUSITA IN TURCIA: 5 RANITI

O gara care urmeaza sa faca parte din noua linie de mare viteza din Turcia s-a prabusit joi, provocand ranirea a cinci persoane.

Cinci persoane au fost ranite joi, intre care una grav, in Turcia in momentul prabusirii partiale a unei gari in constructie pentru viitoarea linie a trenului de mare viteza (TGV) care va face legatura intre Istanbul si Ankara.

Partea superioara a unei cladiri cu doua etaje s-a prabusit joi dupa-amiaza, din motive inca necunoscute, a informat canalul de televiziune NTV, citat de AFP. Deja amanata de mai multe ori, inaugurarea foarte asteptata a acestei linii este programata pentru luna viitoare, scrie hotnews.ro. Trenul va circula cu o viteza de 250 de km/ora, iar pasagerii noii linii vor ajunge la destinatie in trei ore. In prezent, durata calatoriei intre Ankara si Istanbul dureaza opt ore.

Citeste si: Presedintele NIGERIEI declara RAZBOI TERORISTILOR

Accidentul survine dupa declaratiile facute luni de ministrul de interne Lutfi Elvan, care a afirmat ca intarzierile la inaugurarea liniei feroviare au fost provocate de circa 200 de acte de “sabotaj”, subiect in legatura cu care nu a dorit sa faca precizari.

Citeste si: MAE isi mentine ATENTIONAREA de calatorie in Ucraina 

Linia TGV Istanbul-Ankara, in valoare de 4 miliarde de dolari (3 miliarde de euro), face parte dintr-o serie de proiecte urbane de mare anvergura, insa controversate, ale guvernului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan.

Sursa foto: bzi.ro