GARDA CIVILA din SPANIA catalogata drept “ORGANIZATIE TERORISTA”

GARDA CIVILA din SPANIA figureaza ca ORGANIZATIE TERORISTA pe site-ul Guvernului regiunii spaniole Tara Bascilor, informeaza filiala spaniola a publicatiei The Local.

Situatia a fost observata si reclamata de Asociatia Victimelor Terorismului (COVITE). Lista ORGANIZATIILOR TERORISTE alcatuita de Guvernul regiunii include gruparea separatista ETA, implicata intr-un conflict separatist, dar si GARDA CIVILA din SPANIA.

CITESTE SI: Un AVION MILITAR s-a PRABUSIT langa aeroportul din SEVILLA. Cele ZECE PERSOANE aflate la bord au MURIT. UPDATE 

“Situatia este cu atat mai deranjanta cu cat GARDA CIVILA din SPANIA a avut de suferit de pe urma violentelor cu caracter terorist”, precizeaza COVITE. “Este revoltator ca Garda Civila sa fie inclusa pe lista GRUPURILOR TERORISTE”, precizeaza organizatia.

GARDA CIVILA din SPANIA a fost inclusa pe aceasta lista din cauza unui incident produs in anul 1979, cand agenti ai institutiei au impuscat mortal din greseala un inspector de politie imbracat in haine civile.

CITESTE SI: SPANIA: ROMANI la bordul FERIBOTULUI cuprins de flacari in largul INSULELOR BALEARE 

Sursa foto: 20minutos.es