GARDA de COASTA a salvat 70 de IMIGRANTI aflati la bordul unui pescador in pericol de scufundare

Un vas pescador cu 70 de imigranti ilegali, in majoritate provenind din Siria si Irak, a fost interceptata vineri noapte in apele teritoriale romanesti ale Marii Negre, in zona Capului Tuzla, de o nava a Garzii de Coasta, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Garzii de Coasta, Marius Ovidiu Niculescu, in momentul interceptarii de catre Garda de Coasta, la zece mile in larg, nava cu migranti era in pericolul de a se scufunda pe fondul unei furtuni de gradul patru pe scara Beaufort. La bord se aflau 20 de femei, sapte copii, printre care si un bebelus de cinci luni, restul fiind barbati.

CITESTE SI: Garda de Coasta a interceptat un vas cu 29 de imigranti afgani 

‘Prima tentativa din acest an de infiltrare pe cale maritima pe coastele romanesti a unui grup masiv de migranti ilegali a fost interceptata de grupul de nave al Garzii de Coasta, prin sistemul de supraveghere SCOMAR, vineri noapte, la ora 21,30. Pescadorul cu migranti clandestini venea din Turcia si avea arborat pavilionul romanesc pentru a induce in eroare autoritatile nationale, in speranta ca astfel s-ar putea apropia cat mai mult de tarm pentru debarcarea transfugilor’, a declarat Niculescu.

Vasul pescaresc cu imigranti a fost escortat in Portul Constanta, unde a acostat in siguranta, in jurul orei 2,35, unde au fost debarcati si triati pentru evaluare medicala.

CITESTE SI: Cel putin 24 de IMIGRANTI MORTI in Bosfor, dupa rasturnarea unui vas care venea spre Romania

Potrivit Garzii de Coasta, in ultimii doi ani au fost inregistrate zece tentative de infiltrare pe cale maritima a unor grupuri compacte de migranti ilegali provenind din Orientul Mijlociu, la bordul unor nave ce au plecat din porturi turcesti.

Sursa foto: ziua de constanta