Gata cu greva de la Metrorex: Angajatii de la metrou vor avea salarii mai mari, incepand de anul viitor

Angajatii de la metrou vor avea salarii mai mari, incepand de anul viitor, in conditiile in care, acum, un salariat de la Metrorex castiga, in medie, pe luna, 2.900 de lei net.  

Astfel, conducerea Metrorex a semnat noul Contract Colectiv de Munca (CCM) in conditiile solicitate de sindicalisti. Potrivit secretarului general al Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM) Florian Crisu, salariile angajatilor de Metrou vor fi indexate cu indicele inflatiei pe 2014, in baza Memorandumului incheiat de Guvern cu FMI.

In acest context, lucratorii Metrorex au stins conflictul inceput impotriva conducerii. In data de 17 septembrie, angajatii de la Metrou au organizat o greva de avertisment, activitatea fiind oprita intre orele 4.00 si 6.00.

In ziua urmatoare, peste 3.000 de sindicalisti au participat la un miting si la un mars de protest, anuntand organizarea unei greve generale la care ar fi trebuit sa se alature si angajatii de la RATB.  Dupa ce au convenit indexarea salariilor, angajatii Metrorex au anulat greva generala.

sursa foto: b365.ro