Gavrilescu: Deocamdata legea prin care se INTERZICE EXPORTUL DE MASA LEMNOASA nu a trecut de Parlament

Proiectul de lege prin care se INTERZICE EXPORTUL DE LEMN nu se aplica deocamdata, intrucat el nu a fost aprobat de Parlament, a anuntat marti ministrul Mediului, GRATIELA GAVRILESCU.

“Camerele Parlamentului au inceput sa dezbata acest proiect de lege. NU A TRECUT. (…) Eu imi doresc foarte mult ca acest proiect de lege sa treaca, sa poata sa fie stopat pe perioada limitata exportul de masa lemnoasa. Noi am propus (interzicerea exporturilor de lemn — n.r.) atunci pe o perioada de patru luni. Ne propusesem sa intre in vigoare pe data de 1 septembrie”, a spus Gavrilescu, la Palatul Victoria, adaugand insa ca abia cand Parlamentul se va intoarce din vacanta va putea fi aprobat actul normativ.

CITESTE SI: GUVERNUL infiinteaza GARZILE FORESTIERE si creste personalul silvic cu atributii de control

Premierul Victor Ponta anunta, la jumatatea lunii mai, ca Guvernul lucreaza la un act normativ privind INTERZICEREA EXPORTULUI DE LEMN NEPRELUCRAT care va avea un caracter temporar, de cateva luni, si care se bazeaza pe un articol din Tratatul Uniunii Europene.

“Implementarea cu succes, pana acum, a radarului padurilor si a altor masuri nu este suficienta in acest moment si, dupa ce intra in vigoare Codul silvic, dupa ce este promulgat de presedinte, dupa ce i se emit norme de aplicare, dupa ce finantam partea de Jandarmerie, de Garda de Mediu, de toti cei care au atributii in domeniu, dupa aceste lucruri putem sa avem masuri foarte concrete. Pana atunci, beneficiind sau incercand sa folosim un articol din Tratatul Uniunii Europene care prevede niste situatii speciale, am cerut astazi colegilor mei, ministrului Mediului, ministrului Justitiei, sa intocmim un act normativ temporar, trei-patru luni, cinci-sase luni prin care sa oprim de la export lemnul neprelucrat”, declara atunci premierul.

*sursa foto: rfi.ro