Gazon nou pentru National Arena! Meciul Steaua – Rapid se va juca pe un teren acceptabil

In urmatoarele doua zile se va monta un gazon nou pe National Arena, meciul dintre Steaua si Rapid urmand sa se dispute in conditii acceptabile. Anuntul a fost facut de Ion Olteanu, patronul firmei care se va ocupa de aceste lucrari de reconditionare, acesta declarand ca garantia este doar pentru urmatoarele sase luni.

In aceste conditii, solutia ramane una provizorie, deoarece principalele probleme ale gazonului de pe stadionul National Arena sunt legate de aerisire si lampile de fotosinteze, care lipsesc cu desavarsire.

“Ne vom ocupa de gazonul de pe National Arena in doua zile, iar sambata se va putea juca pe el. Vom face o lucrare adaptata la conditiile date. Problema nu este insa legata de gazon, ci de conditiile de pe stadion. In primul rand, aerisirea la nivelul terenului este slaba, iar apoi lipseste instalaţia de fotosinteza. La targurile de profil, o astfel de instalatie costa cam 800.000 de euro. National Arena este un test nu doar pentru noi, ci si pentru firmele din strainatate, mai ales in conditiile actuale. Suprafata pe care o vom pune acum este garantata pentru 6 luni. Nu suntem cei mai ieftini de pe piata, dar nici cei mai scumpi nu suntem, pretul la care se va face lucrarea este sub ceea ce s-a platit pana acum si sub ceea ce se vehiculează”, a spus Ion Olteanu pentru postul de televiziune sportro.

Meciul dintre Steaua si Rapid, din etapa a treia a Ligii I va avea loc sambata, 3 august, de la ora 21.00.

Sursa foto: gandul.info