GAZPROM a redus cu 15% livrarile de gaze catre Romania. Nicolescu: Nu ni se intampla doar noua, probabil sunt mici sicane

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat joi ca Gazprom a redus livrarile de gaze catre Romania cu 15%, mentionand insa nu este niciun motiv de ingrijorare, deoarece Romania produce o cantitate de gaze mai mare decat cea consumata. 

“Transgaz a primit o infromare de la dispecerul de la Sofia, insa nu este niciun motiv de ingrijorare. Vorbim despre niste volume foarte mici, nu trebuie sa ne ingrijoram. In aceste zile Romania produce mai mult decat consuma. Nu este motiv de ingrijorare, dar suntem transparenti”, a spus ministrul Nicolescu.

Razvan Nicolescu a mai precizat ca masura de reducere a livrarilor de gaze este aplicata si in alte state din Europa, apreciind ca la mijloc “sunt niste sicane”.

Citeste si: RUSIA a redus livrarile de GAZE catre ROMANIA cu 18% fata de cantitatile normale

“Nu ni se intampla doar noua, si alte state din UE, probabil sunt niste mici sicane. In informarea oficiala catre Transgaz se transmit niste cantitati care difera de cele nominalizate de Transgaz. N-as vrea sa speculez pe aceasta tema (pe tema sicanelor – n.r.), am discutat si ieri cu ambasadorul Federatiei Ruse, mi-a promis ca va da o explicatie… Suntem obligati de legislatia UE sa informam imediat la Bruxelles ce se intampla intr-o astfel de situatie. Dar repet, nu e niciun motiv de ingrijorare, suntem pregatiti sa facem fata oricarei situatii, pe termen lung trebuie sa obtinem dependenta energetica”, a mai precizat ministrul delegat pentru Energie.

Citeste si: LUKOIL VA DECIDE VINERI DACA INCHIDE RAFINARIA DIN PLOIESTI

Intrebat daca exista vreo legatura intre aceste sicane si situatia de la Lukoil, Razvan Nicolescu a raspuns scurt: “Nu”. Totodata, el a confirmat ca a avut o intalnire cu Lukoil, insa nu a dat detalii. “As vrea sa nu dau detalii, sa nu fie speculatii. Intrebati-l pe procuror”.

Nicolescu a mentionat, totusi, ca Ambasada Rusiei la Bucuresti i-a transmis, la solicitarea acestuia, ca se vor face verificari si se va reveni cu precizari.