Gaze oprite pentru pentru marile companii, vezi in ce conditii

Gazele ar putea fi taiate pentru marile companii, daca temperaturile vor fi foarte scazute in zilele urmatoare, a anuntat joi dimineata ministrul pentru Energie, Constantin Nita.

Gazul va fi intrerupt de la furnizare marilor companii, daca temperaturile vor scadea sub minus 25 de grade Celsius. Un prim efect al acestei masuri ar fi acela ca preturile gazelor sa creasca, desi deocamdata aceasta varianta nu este avansata decat in graficul Fondului Monetar International.

Oprirea gazelor pentru companii ar putea fi aplicata in conditiile in care se vor inregistra temperaturi de minus 25 de grade in urmatoarele zile. Si asta pentru ca utilizatorii casnici au prioritate, acest lucru fiind valabil in toate tarile Uniunii Europene.

Declaratia a fost facuta, joi, de ministrul Delegat pentru Energie, Constantin Nita, la semnarea Acordului de Finantare dintre Complexul Energetic Oltenia si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care vizeaza reabilitarea si modernizarea grupului energetic nr. 6 din cadrul sucursalei energetice Turceni.

La eveniment a participat si premierul Victor Ponta.