Gemini, bursa de schimb a crypto monedelor, partener pentru Nasdaq

Gemini, bursa de schimb a crypto monede a gemenilor Cameron și Tyler Winklevoss (foto), a anunțat că a colaborat cu NASDAQ pentru monitorizarea pieței în data de 25 aprilie.

Conform unui comunicat de presă, mișcarea reprezintă o premieră pentru bursa de schimb a crypto monedelor, Gemini urmând a utiliza tehnologia NASDAQ SMARTS Market Surveillance Technology.

În continuare, Gemini va fi alertat la fiecare comportament neobișnuit de tranzacționare și va putea atenua efectele manipulării pieței – o amenințare care continuă să constituie un punct de discuție în industria de schimb valutar.

Citește și: BARCLAYS ÎȘI CONSULTĂ CLIENȚII REFERITOR LA NECESITATEA UNOR SERVICII DE TRANZACȚIONARE A CRYPTO MONEDELOR

“Folosirea tehnologiei de supraveghere a pieței Nasdaq SMARTS va ajuta la asigurarea faptului că Gemini este o bursă bazată pe reguli pentru toți participanții la piață”, a comentat Tyler Winklevoss pe marginea parteneriatului.

SMARTS “automatizează detectarea, investigarea și analizarea tranzacțiilor potențial abuzive sau dezordonate”, așa cum descrie NASDAQ tehnologia sa care este în prezent utilizată de 45 de piețe, 17 de reglementatori și peste 140 de participanți pe piață.

La începutul acestei luni, Gemini s-a transferat în piața de schimb, pe scară largă, a crypto monedelor. Tranzacțiile mari vor fi publicate în mod deliberat, cu o întârziere de zece minute, pentru a evita volatilitatea. Diferite burse de schimb, atât în ​​interiorul, cât și în afara Statelor Unite, încearcă, de asemenea, să atragă comercianții angro.