Generalul Sorin Ioan a murit

Generalul Ioan Sorin, fostul sef al Fortelor Terestre, a decedat din cauza unei boli grave de care suferea de mai multa vreme.

Fostul sef al Fortelor Terestre, generalul Ioan Sorin, a decedat din cauza unei boli grave la varsta de 59 de ani dupa ce a suferit mai mult timp de o boala grava. “Am aflat cu adanca durere vestea trecerii in nefiinta a generalului (ret.) Ioan Sorin, o personalitate militara de exceptie a ultimelor decenii. Va ramane in memoria noastra ca un lider militar si va inspira generatiile viitoare de ofiteri si generali ai Armatei Romaniei”, transmite ministrul Apararii, Mircea Dusa.
Generalul Ioan Sorin a iesit la pensie anul trecut in mai, ocazie cu care ministrul Dusa i-a inmanat sabia de ceremonie, arma pe care o poarta ofiterii din Regimentul de Garda, in semn de recunostinta pentru intreaga cariera militara.

Citeste si: Aureliu Manea, cunoscut regizor de teatru, a murit la varsta de 69 ani 

Dusa a afirmat atunci ca Sorin Ioan si-a indeplinit datoria cu devotament si profesionalism in cariera militara de 40 de ani. “Vreau sa-i multumesc domnului general pentru felul in care, in aceasta perioada, si-a indeplinit misiunea pe care legea, CSAT, ministrul Apararii Nationale i-au incredintat-o si pentru faptul ca dansul, prin pricepere, devotament si profesionalism, a fost un om deosebit, asa cum de altfel este educat sa fie un militar”, declara ministrul despre cel care a condus primii militari romani pe teatrul de operatiuni din Afganistan.

Generalul Ioan Sorin a fost numit sef al Statului Major al Fortelor Terestre in iulie 2012, dupa ce fusese consilier coordonator domeniu in grupul consilierilor ministrului Apararii Nationale.

Sursa foto: ziuaveche.ro