GENEVA 2014: Audi prezinta noul TT in schite oficiale. FOTO

Audi a ales sa dezvaluie noul TT prin cateva schite de design oficiale. Cea de-a treia generatie a modelului va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie.

Noul TT are un design asemanator cu actualul model, remarcandu-se totusi o evolutie in ceea ce priveste anumite indicii preluate de la supercarul Audi R8. Din schitele prezentate de compania din Ingolstadt, putem remarca o noua forma a blocurilor optice, care acum beneficiaza de tehnologia LED, linii laterale mai proeminente, o grila frontala mai agresiva, prize de aer mai reduse si o repozitionare a celebrelor cerculete Audi, acum aflate pe capota.

Citeste si: Bugatti va prezenta noul model Lang Lang Veyron in Qatar. GALERIE FOTO

Audi TT este construit pe celebra arhitectura MQB din grupul Volkswagen si va fi propulsat de motoare turbo, cu patru cilindri, pe benzina: 1.8 litri-177 cp si 2.0 litri-217 cp. Va exista si o versiune mai puternica, TT-RS, care va fi echipata cu un motor cu 5 cilindri, capabil sa genereze 380 cp. Aceste propulsoare vor fi conectate la o cutie manuala, cu sase trepte sau cu una optionala, S tronic, cu dublu ambreiaj si sase trepte.

In varianta standard, noul Audi TT va veni cu tractiune fata, optional existand posibilitatea si pentru varianta cu tractiune integrala.

 sursa foto: worldcarfans.com