GENEVA 2014: CEL MAI RAPID BENTLEY din ISTORIE. Uite ce viteza atinge. GALERIE FOTO

Bentley a prezentat la Geneva cel mai rapid automobil de serie. Noul GT Speed dezvolta 635 de cai putere si atinge o viteza maxima de 331 de km/h.

Producatorul britanic de masini sport de lux a asteptat Salonul Auto de la Geneva pentru a-si prezenta cel mai nou model, pe care l-a descris ca fiind “cel mai rapid Bentley de productie” creat vreodata.

Noul Bentley GT Speed a fost lansat atat in varianta coupe, cat si in varianta cu acoperis retractabil, convertible.

Citeste si: GENEVA 2014: Primele IMAGINI cu noul AUDI TT-S. GALERIE FOTO

Din punct de vedere al exteriorului, noua limuzina sport este destul de putin schimbata fata de generatia pe care o inlocuieste. Se remarca o garda la sol mai joasa, spoiler in culoarea caroseriei, praguri laterale, etriere rosii, jante din aliaj de 21 de inchi, cu finisaje inchise la culoare, si noi inscriptii “Speed” pe aripile frontale. Interiorul primeste si el cateva noi nuante de culoare, dar si noi modele de cusaturi.

Totusi, cele mai importante schimbari se regasesc sub capota. Astfel, motorul W12 de 6.0 litri a fost tunat pentru a putea dezvolta 635 cp si 820 Nm cuplu, o crestere cu 10 cp comparativ cu modelul anterior.

Bentley spune ca modelul GT Speed Coupe atinge 331 de km/h, devenind astfel cel mai rapid Bentley de serie, in timp ce varianta decapotabila ajunge la o viteza maxima de 327 km/h.

Sursa foto: worldcarfans.com